Det er SOLA som styrer klimaet

Kilder til CO2 i atmosfæren

Klimanytt 97, av Sivilingeniør Petter Tuvnes

Hvor kommer CO2 fra? Fossil energi eller andre kilder? Det nye NASA satellitt-observatoriet OCO-2 som nå er operativt avslører nye avvik mellom klimamodeller og virkelighet. Nok en gang bringer vi til torgs klimafakta du garantert ikke får se hos de store nyhetsaktørene i Norge.

NASA’s nye Orbiting Carbon Observatory 2 (OCO-2) skal kartlegge konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren, kilder, fordeling og sirkulasjon. De første oversikter kom i desember 2014.
KN97_bilde_1
Men før det publiserte NASA en modell over CO2-sirkulasjon for året 2006 gjengitt i figuren til venstre her, hvor modellen viser hvordan det skal stå til på en dag i oktober. Den viser alarmerende utslipp og sirkulasjon av CO2 på nordlige halvkule og lite av det samme på sørlige halvkule.

OCO-2 ble skutt opp 2. juli 2014 og er den første dedikerte satelitt for rombaserte studier av CO2. For første gang kan man få tilgang til kvalitetsdata i et så stort omfang at man får med seg de sesongmessige svingningene gjennom året og man får også med seg regionale fluktuasjoner i CO2 på en helt annen måte enn før.

Virkeligheten fra OCO-2, 2014, var imidlertid noe helt annet i samme tid på året som modellen, som man ser av observert fordeling av CO2 i neste bilde.
KN97_bilde_2

Årene 2006 og 2014 var ikke helt identiske, men virkelig konsentrasjon av CO2 ute i den virkelige verden er altså motsatt av modellen på en tilfeldig valgt høstdag i oktober!
Mer om OCO-2 i kommende Klimanytt, følg med på Klimarealistenes dokumentasjon på hvor upålitelige disse datamodellene er!

Vår kilde er NASA’s ellers informative webside her.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

2 kommentarer

 1. Jeg trodde jeg skulle få vite noe om kildene til CO2, men det fikk jeg ikke.
  Artikkelens overskrift er temmelig misvisende i forhold til artikkelens innhold.
  Så hva er kildene til atmosfærens CO2-innhold, da ?

  1. Det er alment kjent at kildene til CO2 er som følger:

   96% naturlige «utslipp» og 4% menneskeskapte.

   Dette problemet har IPCC og deres klakkører løst ved å definere vekk de naturlige utslippene siden vi ikke kan gjøre noe med dem, underforstått det er menneskeskapte utslipp som er problemet siden de kommer på toppen av et system der alt påstås å være i balanse. Dermed er man totalt på villspor, men sikrer fortsatt sysselsetting for de lavest kvalifiserte men politisk korrekte folkene i i klimaforskerbransjen.

Kommentarer er stengt.