Det er SOLA som styrer klimaet

India etterforsker Greenpeace

Det har lenge vært en dårlig tone mellom myndighetene i India og de grønne ekstremistene i Greenpeace og enkelte andre miljøaktivistgrupper. Akkurat som i Norge driver disse gruppene med uredelig skrekkpropaganda, pengeinnsamling på sviktende premisser og ulovlige aksjoner mot alt de ikke liker. Målet er å hindre India i å utnytte sine naturressurser av kull som er kilden til ca 80% av energien befolkningen i India bruker av elektrisitet. Saklige argumenter er fullstendig fraværende fra aktivistenes side. Man går altså løs på både økonomien og livsgrunnlaget til folk flest og dette har omsider blitt mat for pressen utenfor India.

25% av Indias befolkning mangler elektrisitet helt eller delvis, og landet er avhengig av å generere elektrisitet med kull. Myndighetene avviser derfor argumentene fra miljøgruppene, siden alternativet er fattigdom og arbeidsløshet.

Ifjor anklaget etterretningstjenesten i India Greenpeace for å skade India’s økonomi med sine kampanjer mot kull og tallfestet skaden på Indisk økonomi til å utgjøre 2-3% av den årlige veksten. Akkurat som i Norge er mange av disse miljøgruppene under påvirkning fra USA, og ifjor nektet India miljøaktivistene i Greenpeace og 4 andre grupper å motta penger fra utlandet. Blant disse finner vi Sierra Club, 350.org og Avaaz. En aktivist som hadde fått store beløp fra USA inn på sin personlige bankkonto fikk kontoen frosset med ordre om å gjøre rede for hvor pengene kom fra for de siste fire årene.

Greenpeace sier selv at bare ca 40% av midlene deres kommer fra utlandet, det gjenstår å se hvor sannferdige de er på dette feltet. De øvrige miljøgruppene later til å være svært små i forhold til Greenpeace.

Den siste utviklingen inkluderer reiseforbud til utlandet for en Greenpeaceleder ved navn Priya Pillai, noe som er besynderlig i et demokrati. Pillai påberoper seg ytringsfrihet og hevder seg forfulgt. Sikkerhetsgrunner ble oppgitt som begrunnelse fra myndighetene, som hevder at dette ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre, og legger til:

“They are acting as foreign propagandists and foreign agents.”

Sterke krefter i India ser på klimahysteriet som en handelshindring og et forsøk på å hindre land i Asia fra å oppnå samme velstandsutvikling som den vi har hatt i vesten. Vi håper flere land vil følge India og beskrive Greenpeace-aktiviteten som utenlandsk propanganda. Dette sitter kanskje langt inne hos enkelte av våre politikere her hjemme siden de har gitt Al Gore Nobelprisen bla for hans sterke propagandafilm om klimaet.

President Obama skal snart på statsbesøk til India, og med hans krig mot karbondioksyden øverst på agendaen blir det neppe en lett oppgave å styrke forholdet til den konservative regjeringen i India. Tiden vil vise om Obama kommer til å føre klimakrigen sin bare på hjemmebane og med sterk motstand fra flertallet av de folkevalgte eller om han skal eksportere denne krigen til andre land som ikke deler Obamas entusiasme for klimakrisen.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

Én kommentar

Kommentarer er stengt.