Det er SOLA som styrer klimaet

Vi presenterer Klimapanelets nye leder El Gizouli

Her er det som er kjent om Klimapanelets nye og offisielt midlertidige leder frem til «valget» i oktober 2015, utover hans bærekraftige CV. I FN-systemet har som kjent hver verdensdel og hvert kjønn sine kvoter og i forhold til dette spiller faglige kvalifikasjoner mindre rolle.

ipcc_vice-chairs_screengrab_26may2010
El Gizouli fra…..Sudan
Den nye lederen er til venstre på bildet. Pussig nok har FN hoppet over de to viselederne Lee fra Syd-Korea og Ypersele fra Belgia, to respektable land som muligens kunne tilført Klimapanelet en hardt tiltrengt omdømmeforbedring. Istedet er den regimeoppnevnte El Gizouli forfremmet til toppvervet i Klimapanelet. Offisielt er dette midlertidig, men siden alt i FN går på kvoter er det godt mulig dette blir permanent. Det er en fordel for den nye lederen at det i Sudan ikke eksisterer sexskandaler, men la oss se på hva Dr. Gizouli selv har å si.
Her er klimapanelets egen presentasjon.

Darfurkrisen skyldes klimaendringer (!)
El Gizoulis muligens fremste krav på berømmelse skyldes hans dype kunnskap om klimaendringene i Darfur, da han i et foredrag i 2008 brukte flere slides i en PP-presentasjon på å «bevise» at krisen i Darfur-provinsen i Sudan skyldes klimaendringer.
Her må man huske at resten av verden forlengst har konstantert at regimet i Sudan har definert mye av befolkningen i Darfur som uønsket og deretter har forsøkt å utrydde eller fordrive disse menneskene med bl.a sult og voldtekt som våpen. Men nå vet vi altså bedre takket være Klimapanelets nye leder. Det gjenstår å se om dette kvalifiserer til Nobels fredspris.

Andre kandidater
Dersom Afrika mot passende bestikkelser skulle gå med på å gi fra seg dette vervet, så fins det andre kandidater som åpenbart er bedre kvalifisert: klimaforskerne Thomas Stocker fra Univ. i Bern og Belgias Jean-Pascal van Ypersele fra Univ. i Louvain. Andre kandidater er Christopher Field fra Stanford, økonomene Hoesung Lee fra Korea og Nebojsa Nakicenovic fra Vienna Univ. for Teknologi, samt tyskeren Ottmar Edenhofer fra PIK.
Ellers har vi de kreative outsiderne Peter Gleick og Stephan Lewandowsky som begge har vært særdeles innovative i sine forsøk på å overbevise verden om klimapanelets fortreffelighet ved å sverte de som kritiserer klimapanelet.
Patchy_hack_scr
Dharma – Klimapanelets religiøse forankring
For observatører har Klimapanelets religiøse forankring lenge vært tydelig og dette ble utrolig nok direkte bekreftet i gårsdagens avskjedsbrev fra Dr. Pachauri:
“For me the protection of Planet Earth, the survival of all species and sustainability of our ecosystems is more than a mission. It is my religion and my dharma.”
Dharma er i religiøs sammenheng læren om den underliggende sannhet, men kan også oversettes med «doktrine», «filosofi» eller «trosretning». Dharma er en religiøs naturlov som bestemmer alle regler i naturen og kom fra Hinduismen.
Tatt i betraktning at Dr Pachauri i en årrekke – nærmere bestemt 13 år – har vært den sentrale rådgiver for all verdens regjeringer i klima- og energispørsmål, så er dette relativt oppsiktsvekkende. I den samme perioden har vi opplevd at den frie akademiske meningsutveksling har opphørt i klimaspørsmål ved de aller fleste universitetene i Vesten, vi har fått mer militante miljøgrupper med et nidkjært fokus på en irrasjonell energipolitikk og vi opplever stadig flere rådyre og meningsløse klimatiltak. Klimadoktrinen som praktisert av de mer eller mindre troende inkluderer en demonisering av all opposisjon. Det siste eksemplifisert nylig ved denne overskriften i Dagens Næringsliv: «Klimafornekter fikk betalt millioner for på skrive falske rapporter.». Ordet «falske» ble etterhvert fjernet, men en navngitt vitenskapsmann betegnes som klimafornekter, en assosiasjon med holocaustfornekterne, ergo er kritikere av klimapanelet minst like onde som nazistene. Tillitsvekkende?

Reform eller mer av det samme?
Spørsmålet nå er om vi i de neste årene får mer av det samme, eller om vi får en reform av klimapanelet. GWPF har her tatt til orde for en reform av Klimapanelet i et offentlig brev:

GWPF Calls On Governments To Overhaul ‘Missionary’ IPCC.
Resten av brevet kan leses her.

Muligens er det et bedre alternativ å gjøre som Canada og finne utgangsdøra?

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

4 kommentarer

 1. Aritmetikken blir stadig verre…

  Litt mer om El Gizouli:

  «So who is this Executive Committee? Along with the seven scientists and two academics who head the task force and three working groups, its members are the chair and three vice-chairs of the IPCC. Currently, only one of these chairs (Jean-Pascal van Ypersele) is a climatologist, or even any kind of earth scientist. The other three all have rather colorful resumes.

  Vice-chair Ismail el Gizouli holds degrees in Mathematics, Physics, and Operation Research & Statistics. He was the Director of the National Energy Administration of Sudan (the planning arm of the Ministry of Energy) during the time that Sudan both first began oil production and was overtaken by the genocidal Omar al-Bashir. El Gizouli has continued to work closely with the al-Bashir regime as an advisor/consultant on energy and environmental matters over a period in which Sudan has grown to be the world’s 30th largest producer of oil, accounting for 78% of its export earnings .»

  http://informativestats.com/2013/11/ipcc-carbon-energy-do-as-we-say-not-as-we-do/

 2. Peter «Gleickschaltung» ville også være en ønskedrøm som ny leder, men det er vel for mye forlangt. Med Monbi(g)ot, Nutticelli og Mathismoen som nestledere! Ah, munnen løper i vann.

  Uansett hans kvalifikasjoner, så hadde Pachauri en karisma, inder som han er, som jeg tror ga mye politisk drahjelp. Det er tvilsomt om hans etterfølger vil ha samme evner på det området. Det går nok i retning av det mer grått byråkratiske, ingen lystig tanke for alarmistene.

 3. Ha! Klarte matteprøven.

  Det ville være et lykketreff for skeptikere om mannen fra Sudan ble IPCCs permanente leder. Egentlig kvalifiserer hans nestlederverv også til et kraftig søkelys, og hans påstander om Darfur er jo rene gavepakken.

  Spørsmålet er om IPCC klarer å tenke taktisk eller om de blir offer for politiske maktspill og intriger. Det kan ikke være morsomt å havne i denne situasjonen, sex-skandale eller ei- så nær den «avgjørende» Paris-konferansen. Det er nesten som en hjemmesnekret Climategate!

  Ellers er det jo morsomt å lese IPCCs pressemelding fra igår, der de omtaler Patchys avgang uten å nenvne noen grunn overhodet. For «transparens» les «tåke» i IPCC-språket.

Kommentarer er stengt.