Det er SOLA som styrer klimaet

Nytt lavmål for klimaortodoks forskning

Radarparet Stefan Rahmstorf og Michael Mann har velsignet verden med ny klimaforskning publisert i det klimaortodokse magasinet Nature Climate Change. Alle som har den minste peiling på internasjonal klimaforskning vet nå at her kommer det et klart klimakrisebudskap. Man vet også utifra disse herrenes tidligere prestasjoner hva slags kvalitet det er på denne «forskningen», men la oss ikke foregripe begivenhetens gang. Budskapet er at klimaendringene kan ha ført til en ekspesjonell nedbremsning av Golfstrømmen

Abstraktet gjengir vi her
Possible changes in Atlantic meridional overturning circulation (AMOC) provide a key source of uncertainty regarding future climate change. Maps of temperature trends over the twentieth century show a conspicuous region of cooling in the northern Atlantic. Here we present multiple lines of evidence suggesting that this cooling may be due to a reduction in the AMOC over the twentieth century and particularly after 1970. Since 1990 the AMOC seems to have partly recovered. This time evolution is consistently suggested by an AMOC index based on sea surface temperatures, by the hemispheric temperature difference, by coral-based proxies and by oceanic measurements. We discuss a possible contribution of the melting of the Greenland Ice Sheet to the slowdown. Using a multi-proxy temperature reconstruction for the AMOC index suggests that the AMOC weakness after 1975 is an unprecedented event in the past millennium (p > 0.99). Further melting of Greenland in the coming decades could contribute to further weakening of the AMOC.

Rahmstorf_bildeForfatterne
Stefan Rahmstorf, Jason E. Box, Georg Feulner, Michael E. Mann, Alexander Robinson, Scott Rutherford & Erik J. Schaffernicht.
Rahmstorf er oceanograf ved PIK (Potsdam Institute for Climate Impact Research) og har gjennom 20 år opparbeidet seg en status som den ledende klimaalarmist i Tyskland. Han har sammen med andre internasjonale kapasiteter som Michael Mann og Rasmus Benestad etablert nettstedet Real Climate for å hausse opp klimakrisen, hans CV er her. Denne «forskningen» er selvsagt profilert for menigheten på Real Climate.
Michael Mann er beryktet fra før hvor seriøse forskere omtalte hans famøse «Hockeykølle» som sluttresultatet av en uredelig forskningsprosess. Wegman-kommisjonen stadfestet senere at de statistiske metodene som var brukt var av en slik kvalitet at de alene ugyldiggjorde forskningsresultatet, og klimapanelet måtte derfor slutte å henvise til den forskningen.

Mediadekningen?
Dette er en del av forberedelsene til klimatoppmøtet i Paris, og budskapet er skreddersydd for bruk av massemedia som skal krisemaksimere. Det første håpløse presseoppslaget basert på denne forskningen kan du lese her i Washington Post.
Vi venter i spenning på hva NRK eller Aftenposten kommer til å prestere her hjemme.

Rahmstorf_AMOC_indexFiguren her skal vise hvor ille der står til med Golfstrømmen. Bare for å gjøre det klart med en gang (noe som ikke fremkommer fra forskernes side), her er alt modellert, fordi denne gjengen er ikke kjent for å forlate sine varme kontorer for å observere i naturen.

Mediadekningen ellers varierer fra null (klok av skade tar ikke alle agnet) til Der Spiegel som er åpent skeptiske til studien og siterer en forsker fra Geomar:
«Die Arbeit aber biete keine starken Hinweise auf die Entwicklung der Amoc während der vergangenen 50 Jahre. Die meisten Studien gingen gar von einem Erstarken der Strömung aus.»

De fleste studier antar at Golfstrømmen blir sterkere. Men det skal bli mye verre, dette er en forsiktig start på kritikken og en god indikasjon på at selv de mest klimaortodokse forskerne rynker på nesen over dette makkverket.

DOA – Dead On Arrival
I den virkelige verden har forskerne forlengst observert at Golfstrømmen i 2007 nådde toppen av sin naturlige syklus, og det følger derav at man står foran en kaldere fase. Fra vannet absorberer energien fra en kjølende sol i det Karibiske Hav, tar det ca 11 år før vannet er fremme i den Nordøstlige delen av Atlanterhavet.
Men i den Manniske klimafantasiverden serveres det som vi skal se et måltid som består av gamle proksier, kreative rekonstruksjoner og frodige modeller for å konstruere en alternativ virkelighet. Faktisk er allerede kritikken etter få dager så overveldende at de vanlige klimaalarmistiske institusjonene her hjemme sannsynigvis velger å kommentere dette med en øredøvende stillhet. Dette er rett og slett så pinlig at bare de mest enfoldige propagandistene vil bruke det i oppløpet til klimakonferansen i Paris.

rahmstorf_fig1_coldspotUkens klimaunderholdning
På WUWT har dette vært ukens underholdning med oppslag her, her og her . Det siste av de tre oppslagene er en NASA-studie fra 2010 som er en av de mange referert til over fra den tyske Geomar-forskeren.
Anthony Watts bet seg tidlig fast i det såkalte kuldefeltet sør for Grønland, som vist i blått i figuren til venstre her. Det er godt kjent at målepunktene for temperatur er særdeles få rundt på kloden, og for havene står det enda dårligere til spesielt hvis man bruker data fra NASA-GISS.

NASA-GISS er kjent for å ta landtemperatur for så å anvende denne over nærmeste havområde med det resultat at havene blir ekstra varme, da målingene de siste hundre årene bekrefter at global oppvarming har vært sterkest over land og for det meste konsentrert til den nordlige halvkule. Dette kuldefeltet skal være et resultat av en unormal nedsmeltning av Grønlandsisen.

I den anledning presenterer forskerne en figur som viser en tydelig hockeykølle i form at en katastrofal nedsmeltning av Grønlandsisen. Pussig nok går skalaen i figuren tilbake til 1850 til tross for at det er særdeles tynt med observasjoner av massebalansen på Grønandsisen før 1950.

mann-rahmstorf-accumulation-discharge-fig6Det er bare en liten hake ved den nedsmeltningen som skal ha tatt helt av fra 1925 og foregått uten opphør de neste 90 årene til tross for en global nedkjølingsperiode fra 1940 til 1975. Dette kommer fra fantasifulle rekonstruksjoner (ja, dataene i denne figuren er hentet fra enda en rekonstruksjon, Box & Colgan 2010, som vist på WUWT). Danske meteorologer ved DMI har slett ikke observert noen slik nedsmeltning. Ismengden har økt i vinter og er over gjennomsnittet for perioden 1990 til 2011.

Som vanlig når temaet er en mer eller mindre katastrofal nedsmeltning av Grønlandsisen så er det komplett umulig å finne ut hvor mange prosent av isen som er i ferd med å smelte. Dette har selvsagt en sammenheng med at seriøs forskning peker på at nedsmeltningen en tid nå har vært i størrelsesorden 0,1% pr tiår, og at sommertemperaturen er av minimal betydning – det som er viktig er hvor mye nedbør som faller på toppen av isen i løpet av året.

Andre kommentarer
Oceanografen Prof. Thomas Rossby ved URI Graduate School of Oceanography skriver i en annen forskningsrapport i Geophysical Research letters:
«we find absolutely no evidence that suggests that the Gulf Stream is slowing down»

Klimaforsker Judith Curry omtaler både denne og mer normal havforskning og er relativt spydig her når hun spør: «So, who you gonna believe? Climate models and Mannian proxies, or direct and satellite observations of ocean circulation?»

Reductio ad mannium
Ja, vi har gjemt den saftigste kritikken (til nå) til slutten. På Climate Audit kan kritikken fra Steve McIntyre som avslørte Dr. Mann forrige gang han kom med søpleforskning, oppsummeres med ord som balderdash, dreck og insane asylum.
Det er ikke engang brukt relevante proksier i denne kreative modelleringen av hva man ønsker Golfstrømmen skal gjøre. Det viser seg at Dr. Mann har brukt de samme gamle og diskrediterte proksiene enda en gang, inklusive forurensede sedimenter fra Finske innsjøer hvorav noen er brukt oppned. Man lurer mer enn litt på hva som foregår inni hodet til forskere som skal bruke kongler fra furuer for å kunne fortelle verden hva som skjer med Golfstrømmen lenge etter at de er blitt fortalt hvor ubrukbare konglene er til generelle temperaturrekonstruksjoner.

Med Steve McIntyres egne ord:
Whatever may or may not be happening with the Atlantic Meridional Overturning Current (AMOC), one thing that you can take to the bank (or insane asylum, as appropriate): contaminated Finnish lake sediments, strip bark bristlecone pines and the hundreds of nondescript Mann 2008-9 tree ring series do not contain any useful information on the past history of the AMOC.

Only one thing can be surmised from Rahmstorf and Mann’s claim that the Mann et al 2008-9 network can be used to reconstruct not just NH temperature, but also SH temperatures and now Atlantic Meridional Overturning Circulation: using Mannian RegEM with the Mann et al 2008-9 network of 1209 “proxies”, one can probably “reconstruct” almost anything. Are you interested in “reconstructing” the medieval Dow Jones Index? Or medieval NFL attendance?

gyre_annotated_2Edit: Climate Audit finner mer snusk 28.mars
Her spør man: Hvorfor viser ikke Rahmstorf i sin figur 3b verdiene mellom 1995 og 2006? Viser de bortgjemte dataene for årene 1995 til 2006 en kurve som motsier forskernes konklusjon?

For de som kjenner til forskningsmetodikken til denne gjengen, så vet man automatisk svaret på det spørsmålet. Klimarevisor Steve McIntyre har lagt de manglende dataene i blått oppå orginalfigurens oransje farge for å vise hvor ille det står til.

Igjen ser vi at disse forskningsaktivistene starter med konklusjonen og underveis gjemmer bort politisk ukorrekte data.

Edit2: Climate Audit påpeker bruk av tautologisk matematikk
Det later til å være relativt mye snusk i denne «forskningen», Climate Audit har oppslag både 1.april og 29.mars som viser mer talltriksing samt nye kreative proksier fra radarparet Rahmstorf og Mann. Begge to er i klimaortodokse kretser ansett for å være ledende klimaforskere. Hvis dette er representativt for klimaortodoksien, så er det å håpe at man slipper nærkontakt med ikke-ledende forskerne innen denne noe spesielle skoleretningen innen klimaforskning.

Kildemateriale:
NASA Study Finds Atlantic ‘Conveyor Belt’ Not Slowing

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

3 kommentarer

  1. Ronald Toppe på TV2 ligger i sylskarp konkurranse med Dagbladet og NRK om andreplassen i sløvhet etter at de på Forskning.no var først ute her hjemme med dette katastrofebudskapet om Golfstrømmen.
    http://www.tv2.no/a/6729910

Kommentarer er stengt.