Det er SOLA som styrer klimaet

Sykehuset ditt som klimaversting

Ja du leste riktig! Ny forskning viser at nå er også sykehuset ditt blitt en klimaversting og for å redde menneskeheten går det muligens mot tøffe klimatiltak også her. Gassene fra operasjonsrommet på sykehuset ditt akkumulerer seg i atmosfæren og bidrar – litt – til den temperaturøkningen vi ikke har sett noe til på 18-19 år.

Mindre og mindre
Mens CO2 måles i ppm og metan måles i ppb hvor m står for million og b for milliard, så må vi ha tre nuller til bak kommaet for å måle de neste klimagassene, som brukes på pasienter som trenger narkose. Nå er også sykehuset ditt blitt klimaversting iht ny forskning publisert i Geophysical Research Letters, en journal som tilhører «American Geophysical Union».

En redefinert drivhuseffekt?
Her finner du gullkorn som dette: «Like the well-known climate warmer carbon dioxide, anesthesia gases allow the atmosphere to store more energy from the Sun. But unlike carbon dioxide, the medical gases are extra potent in their greenhouse-gas effects». (Vår uthevning, red.anm)

Og her er klimaverstingene med navn og mengde: «In a new scientific paper, Vollmer and his colleagues report the 2014 atmospheric concentration of desflurane as 0.30 parts per trillion (ppt). Isoflurane, sevoflurane and halothane came in at 0.097 ppt, 0.13 ppt and 0.0092 ppt, respectively».

Preoxygenation_before_anesthetic_induction-1-300x208Her er det virkelig noe å ta ta i for visse partier på stortinget. Åpenbart må vi – for å redde menneskeheten – tilbake til gamle og velprøvde metoder som å slå pasientene i svime med en stokk eller tvinge i dem en halvflaske akevitt, som bedøvelse før eventuelle operasjoner.

Åpenbart er det noe i veien med kvalitetskontrollen i AGU-journalene eller så er noen i ferd med å bli ganske så desperate.

Våre hjemlige propagandister er litt trege, men forvent å se dette som dagens klimaskremsel på noen av de vanlige stedene snart.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

4 kommentarer

  1. ppm = parts per million: 10 i sjette potens.
    ppb = parts per billion (norsk milliard); 10 i niende potens
    ppt = parts per trillion (norsk ?): 10 i tolvte potens.

    Right?

    1. Amerikansk trillion er 10 i tolvte potens. Når kommaet står helt til venstre er det fint lite å skremme med i klimasammenheng.

Kommentarer er stengt.