Det er SOLA som styrer klimaet

Stor klimademonstrasjon i Berlin

Den store klimademonstrasjonen i Berlin sist weekend trakk ca 20.000 deltagere hvorav 3/4 fra fagbevegelsen. I tillegg var det stor deltagelse fra Brandenburg hvor det nå vokser opp en folkebevegelse mot vindmøller. Tyskerne er glad i skogen sin og de vil ikke ha den forurenset av vindturbiner. Budskapet til tyske politikere var at klimapolitikken og energiewende koster Tyskland tusener av verdifulle arbeidsplasser.

c347cacac4Motvind for Merkel
Visekansler Gabriel har forgjeves forsøkt å finne et kompromiss i tillegg til at man har forsøkt å utrede problemene til døde. Trening i det har man mye av i regjeringskretser.

Klimakanslerinne Merkel snur som vanlig kappen med vinden, men her har arge tyskere gitt henne en totalt uventet men betydelig motvind.

Man finner presseomtale i Tyskland her og her.

Det gjenstår å se om vi etterhvert får flere demonstrasjoner når den mislykkede energipolitikken fører til økt kapitalflukt til utlandet.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

2 kommentarer

  1. Her hjemme ligger håpet i at alle de øvrige vestlige lands politikere har innfunnet seg med virkeligheten.
    Det var en mengde kommentarer på de (vanskelig forståelige) tyske sidene og flere av dem var sikre på at denne demonstrasjonen bare var begynnelsen.
    Kan vi kanskje håpe på et tipping-point?
    Jeg holder for min del holder ikke pusten.

Kommentarer er stengt.