Global apriltemperatur litt ned

Her er globale satelittmålte temperaturavvik fra normalen for april måned, for tredje måned på rad viser begge aktørene fallende temperatur. Som vanlig nevnes aldri satelittmålt temperatur i gammelmedia siden det ikke er politisk akseptabelt å nevne at det faktisk er i ferd med å bli kaldere. Man finner heller en eller annen ubetydelig region man kan hausse opp som den varmeste noensinne. UAH bruker for første måned versjon 6.0 av sitt datasett.

UAH_LT_1979_thru_April_2015_v61UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, de publiserer månedlig avvik fra normalen for perioden 1981-2010. Apriltallet er 0,065 grader Celsius, ned 0,139 fra mars. Kjølingen er svakest ved ekvator.

Du kan se tallene for årets første 4 måneder både med nytt og gammelt datasett her.

RSS Data
USA-selskapet Remote Sensing Systems rapport for april måned viser at global atmosfærisk temperatur anomalie for lavere troposfære igjen er lavere. April viser 0,174, ned fra 0,255 i mars.

UAH gir 100% innsyn i metodene de bruker for å kalibrere satelittmålingene, basert på empiriske data. RSS har bygd seg en modell for kalibrering og der står det litt dårligere til med innsynet.

Støtt oss ved å dele artikkelen:

2 thoughts on “Global apriltemperatur litt ned

 1. Og nå som vi endelig, dvs. i februar-mars, har fått en El Niño. Noen har mast på/lengtet etter den mer enn et helt år!
  Hvordan skal en stakkars hobbyklimatolog forstå dette?

  • Interessant spørsmål, og nøkkelen til å forstå spørsmålet ligger i at landene rundt stillehavet har ulike definisjoner av hva som utgjør en El Ninjo.

   USA har altså erklært at man nå har El Ninjo-tilstander og kikker man nøyere finner man presiseringen om at dette er en liten El Ninjo. Men i Australia har de erklært det motsatte, Sistnevnte bruker en helt annen El Ninjo indeks, der kreves det en tallverdi på -8,0 eller lavere, og som man ser er man milevis unna en El Ninjo på den indeksen.
   https://www.longpaddock.qld.gov.au/seasonalclimateoutlook/southernoscillationindex/30daysoivalues/

   Konklusjonen?
   Her er det bare å vente og se til slutten av året. Inntil videre kan det virke som om dette er en El Nada.

Comments are closed.