Det er SOLA som styrer klimaet

Global apriltemperatur litt ned

Her er globale satelittmålte temperaturavvik fra normalen for april måned, for tredje måned på rad viser begge aktørene fallende temperatur. Som vanlig nevnes aldri satelittmålt temperatur i gammelmedia siden det ikke er politisk akseptabelt å nevne at det faktisk er i ferd med å bli kaldere. Man finner heller en eller annen ubetydelig region man kan hausse opp som den varmeste noensinne. UAH bruker for første måned versjon 6.0 av sitt datasett.

UAH_LT_1979_thru_April_2015_v61UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, de publiserer månedlig avvik fra normalen for perioden 1981-2010. Apriltallet er 0,065 grader Celsius, ned 0,139 fra mars. Kjølingen er svakest ved ekvator.

Du kan se tallene for årets første 4 måneder både med nytt og gammelt datasett her.

RSS Data
USA-selskapet Remote Sensing Systems rapport for april måned viser at global atmosfærisk temperatur anomalie for lavere troposfære igjen er lavere. April viser 0,174, ned fra 0,255 i mars.

UAH gir 100% innsyn i metodene de bruker for å kalibrere satelittmålingene, basert på empiriske data. RSS har bygd seg en modell for kalibrering og der står det litt dårligere til med innsynet.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

2 kommentarer

 1. Og nå som vi endelig, dvs. i februar-mars, har fått en El Niño. Noen har mast på/lengtet etter den mer enn et helt år!
  Hvordan skal en stakkars hobbyklimatolog forstå dette?

  1. Interessant spørsmål, og nøkkelen til å forstå spørsmålet ligger i at landene rundt stillehavet har ulike definisjoner av hva som utgjør en El Ninjo.

   USA har altså erklært at man nå har El Ninjo-tilstander og kikker man nøyere finner man presiseringen om at dette er en liten El Ninjo. Men i Australia har de erklært det motsatte, Sistnevnte bruker en helt annen El Ninjo indeks, der kreves det en tallverdi på -8,0 eller lavere, og som man ser er man milevis unna en El Ninjo på den indeksen.
   https://www.longpaddock.qld.gov.au/seasonalclimateoutlook/southernoscillationindex/30daysoivalues/

   Konklusjonen?
   Her er det bare å vente og se til slutten av året. Inntil videre kan det virke som om dette er en El Nada.

Kommentarer er stengt.