Det er SOLA som styrer klimaet

Når troen blir til visshet

Av Ole Julian Eilertsen

Eilertsen kommenterer her Aftenpostens skandaløse klimaoppslag 21.mai, hvor Ciceros Bjørn H. Samset opptrer både uredelig og anti-vitenskapelig med sin 97%-konsensuspåstand. Som vanlig aksepterer ikke Aftenposten at avisens klimaalarmistiske oppslag blir korrigert, uansett om de er skrevet av avisen selv eller som her av en aktør i det klimaindustrielle komplekset.

I sin rørende og troskyldige historie om hva klimaforskere er uenige om i Aftenposten 21. mai fastslår Bjørn H. Samset at hovedkonklusjonene til den naturfaglige delen av klimaforskningen er avklart, nemlig at jordens klima er i endring, at endringene er svært raske i geologisk sammenheng og at endringene skyldes i hovedsak våre utslipp av drivhusgasser, i samspill med naturlige variasjoner. Med dette som utgangspunkt omdefinerer han klimaskeptikeren til én som, basert på og i tillit til ovenstående, trekker utsagn i tvil, snakker hverandre midt imot og ber om dokumentasjon for påstander, slik han mener James Hansen og Nic Lewis gjør. Hva disse og andre er uenige om er tydeligvis underordnet, bare de holder seg til den avklarte hovedtesen. Mon tro om de nevnte forskere ville likt å bli utpekt til klimaskeptikere.

«Samfunnet vårt er tuftet på et klima som i åtte tusen år har vært veldig stabilt temperaturmessig. De endringene vi nå ser, og vil se, er godt innenfor jordens naturlige spenn – men utenfor det vi har lært oss å forvente», sier Samset. Jeg er usikker på hva han mener vi har lært oss å forvente. Holder vi oss til den avklarte hovedtesen og klimapanelets modeller, er vi blitt lært at den globale temperaturen skulle ha vært høyere enn den vi opplever, og slett ikke at temperaturen de seneste 18 år skulle være stabil. Altså, stikk i strid med lærdommen.

what_ifDe to på podiet i Berlin høsten 2014, som var rykende uenige i det meste, og som dertil ikke kunne fordra hverandre, var skjønt enige om at det ikke var noe grunnlag for å stille kritiske spørsmål til den avklarte hovedtesen. Så rørende. Jeg forestiller meg at det er slik det er også på religiøse samlinger, der man kritiserer det meste, bare ikke troen. For i slike fora er troen for lengst blitt til visshet.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier