Det er SOLA som styrer klimaet

En vinter med mye nedbør for Vestlandet

Det har vært en rekke medieoppslag på Vestlandet i vår, felles for dem er at dette handler om været og den rekordstore nedbørsmengden som har kommet som snø, kombinert med en sen og kald vår, Enkelte tror at klimakrisen medfører våtere og villere vær med bare regn og ingen snø, men dette er aktører som tror på sin egen propaganda, faktum er at høyereliggende strøk har fått det kaldere de siste 7-10 årene.

Avisen FIRDA melder 23.mai at sauene ikke kan slippes på fjellet på mange uker enda, snømengdene er rett og slett for store. Avisen har et lekkert bilde av en liten saueflokk på en frodig og lavtliggende eng. Vi får trøste oss med at klimaendringene til gjengjeld ikke har fått saueflokkene på Vestlandet til å krympe, slik tilfellet var i England hvor banebrytende klimaforskning støttet av selveste Royal Society fastslo at sauene på St. Kilda hadde krympet som en følge av klimaendringene. Takk til Reidar Fristad for tips om oppslaget.

(Edit) NRKs lokalredaksjon i Sogn og Fjordane meldte også om en bedrøvelig pinseferie på hytta i fjellet for mange.

Geirangerveien_17mai2015_FOTO_@SVEINARNEB_INSTAGRAM
Geirangerveien_17mai2015_FOTO_@SVEINARNEB_INSTAGRAM via NRK/Yr

Bergensavisen BA oppfører seg også politisk ukorrekt samme dag med en melding om at 8 store vogntog ble fanget i 11 timer av en snøstorm på Hardangervidda hvor kolonnekjøringen ikke var helt vellykket. Også her er det uvanlig mye snø.

Overalt i Vest og Sørvest meldes det om enorme brøytekanter og snømengder langt over normalen, vel og merke bare i såkalt høyereliggende strøk. Bildet til venstre er fra Geirangerveien, tatt på selveste 17.mai.

Om litt over 3 mnd er sommeren over og nysnøen kan lave ned i fjellet.

Hvor mange av våre isbreer som får netto tilvekst i 2015 blir spennende å se.

Mer saklighet og allsidighet i vente fra NRK?
All denne snøen gir klimaskremmerne i NRK nye og uante muligheter. Vår alles kjære statskanal ser allerede for seg hva de kan skrive av propaganda når all denne snøen smelter samtidig, og forårsaker våtere og villere ekstremvær. Her er en liten vareprøve: Metervis med snø skal smelte, sier overskriften: «Det kan skje pent og pyntelig, men det kan også bli dramatisk». Ekstremvær forårsakes selvsagt av klimaendringene! Vi venter i spenning på hva NRK’s eviggrønne og klimakåte journalister vil finne på med det første, mulighetene er mange. Flere NRK-ansatte ligger i toppskiktet for mindre redelig journalistikk på klimaet, et segment som forøvrig er preget av knallhard konkurranse fra flere medier i Norge.

 

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

7 kommentarer

    1. Disse fotoene har også vært behørlig omtalt på forskning.no, men ellers har aktørene i klimaindustrien brukt sin vanlige taktikk – de later som om disse fotoene ikke eksisterer.

  1. Et lite apropos til breers økning og krymping. Lenken nedenfor er fra 2012. Jeg kan ikke huske at dette fikk mye oppmerksomhet da eller senere. Men innholdet burde være klart nok. Det var referert i VG.

  2. Hmm, forrige uke var nrk-radionyhetene opptatt av all tørken og skogbrannene klimaendringene har ført til her i Norge. Uka før der igjen var det pollenallergi, som nå visstnok inntreffer selv i januar…

  3. Dette med Isbreeene utvikling er jo interessant, for de må vel øke nå? Og i så fall blir det spennende å se hvordan MSM vil omtale det.

  4. NRK meldte forleden om en stor skogbrannøvelse. Det var påkrevet med øvelser fordi klimaendringene førte til mindre nedbør og økt skigbrannfare

  5. Hva kommet det av at det har blitt kaldere i høyfjellet og ikke i lavlandet?

Kommentarer er stengt.