Det er SOLA som styrer klimaet

CIA passer ikke lengre på isbjørnene dine

CIA ble i 2010 pålagt nye oppgaver av President Obama da CIAs prangende Senter for Klimaendringer ble innviet. Samtidig ble Medea-programmet gjenåpnet, det ga sivile tilgang til klassifiserte data fra ubåter og spionsatelitter – nyttig for å vite hvordan det står til med isbjørnene. Mother Jones har fyldig omtale, med et litt uvanlig isbjørnmotiv.

ISIS_CAGWStadig mer å gjøre i CIA
Med kollaps i Libya, Syria og Jemen samt spredningen av den islamske staten er det mer enn nok å gjøre for byråkratene i CIA, til tross for USAs 26 andre etterretningsorganisasjoner. Kritikere både innenfor og utenfor CIA har klødd seg i hodet og lurt på hvorfor i alle dager CIA skal sysle med global oppvarm-ing uansett om det påvirker USAs sikkerhet eller ikke.

Republikanske politikere har nå fått stengt Medea-programmet, og dermed opphører CIAs ansvar for å overvåke isbjørnene.

Ressursene skal tydeligvis settes inn på andre fronter heretter, til tross for President Obamas ferske utspill om at det er klimaet som truer USAs sikkerhet.

Krig og flyktninger
I mellomtiden er flere forskergrupper i gang med å konstruere bevis for at borgerkrigen i Syria helt eller delvis skyldes klimaendringer. Dette har en sammenheng med at FN i 2005 varslet at vi i 2010 kunne få 50 millioner klimaflyktninger. Da ingen av disse manifesterte seg ble dette så pinlig at UNEP-GRIDA i Arendal som var med på å hausse opp saken prøvde å gjemme bort websiden sin med flyktningespådommene.

FN-byråkratiet har lært av tabben, målstolpene for klimaflyktningedommedag er flyttet til 2020 og for sikkerhets skyld intensiveres arbeidet med å redefinere eksisterende flyktninger for å unngå en gjentagelse av fadesen fra 2010. Her hjemme har forlengst både Kirkens Nødhjelp og Røde Kors begynt å snakke om klimaflyktninger, her er det lette penger å hente også for flyktningeindustrien.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier