Det er SOLA som styrer klimaet

Antarktisk havisrekord for mai

Her kommer månedens havisrapport for mai i Antarktis, isen ingen klimaalarmister med respekt for seg selv ønsker å snakke om i det offentlige rom. Grunnen til det er selvsagt de jevnlige isrekordene og ikke minst den svært tydelige trenden på 2,9% pr tiår i retning mer is. Til sammenligning er det særdeles mye skrik og hyl om Grønlandsisen hvor trenden har vært – 0,1% pr tiår.

b9d50c6588Havisrekord for mai måned!
Isdata fra NSIDC (USA’s National Snow & Ice Data Center) viser at den gjennomsnittlige havisutbredelse rundt Antarktis i mai nådde 12,1 millioner km2. Dette er hele 12% over gjennomsnittet for perioden fra 1981 til 2010 som er 10,8 millioner km2. Tallene for mai viser at havisutbredelsen i Antarktis vokser med en rate på 2,9% pr tiår, fremdeles ifølge tallene fra NSIDC.

Trenden er klar, men det er altså svært lenge til de første klimaflyktningene ankommer Norge fra sydlige deler av Chile og Argentina.

Tallene for hvert enkelt år er som følger:
9ac80fbce9

Abonner på Klimanytt:

Kategorier