Det er SOLA som styrer klimaet

TV2 kjører saklig klimadebatt

Gerhard Helskog kjører klimadebatt i TV2 underhuset 5.juni 2015, med deltagerne Ivar Giæver (Nobelprisvinner i fysikk) og Bjørn Samset fra Cicero som representanter for klimavitenskapen. For første gang på TV i Norge har vi en programleder som opptrer saklig, balansert og stiller kritiske spørsmål for så å la begge parter slippe til. Dette er et skoleeksempel på seriøs gravende journalistikk, noe som er helt utenkelig i NRKs klimadekning som i 99% av tilfellene har vært institusjonelt uredelig. Her er programmet.

Voksenopplæring for en ung fysiker
Nå har Ivar Giæver påpekt at «18 år med flat temperatur viser at CO2-utslippene ikke er så viktig for klimaet likevel. Når CO2-utslippene har økt sterkt uten at kloden blir varmere, så avkrefter det teorien om at CO2 er så viktig»
Karl Poppers vitenskapsfilosofi er elementær for våre akademikere, bortsett fra enkelte av de som holder til hos Cicero. Budskapet fra vår Nobelprisvinner i fysikk er at teorien din må kastes hvis målinger i naturen viser at teorien er gal. Samset viste stor uviten når han mente 18 år er for kort tid til å bevise teorien, for vi har jo perioden 1940-77 som også viser at teorien hans er feil.
«I testingen her, har vi jo temperaturmålinger. Og de skal jo være riktige. CO2-målingene er jo helt sikkert riktige. Og disse passer ikke sammen. Da må du kaste teorien. En fysiker kan ikke binde seg til en teori, hvis eksperimentene ikke virker»
, sier Giæver.
Når den unge fysiker fra  vitenskapens 7.divisjon kjører konsensus-argumentet (flertallet mener osv) så er Ivar Giæver overbærende vennlig i sitt svar; Vitenskap er ikke demokrati. Meteorolog Richard Lindzen svarte mer passende på samme argument nylig at siden konsensus ikke eksisterer innen vitenskapen, så opptrer Samset anti-vitenskapelig.
Samset ble også konfrontert med mange av de alarmistiske eventyrene han har fyrt opp under i årevis, som det isfrie arktis og myten om CO2 som en viktig klimagass. Svarene var unnvikende og lite troverdige. Beklageligvis hoppet TV2 over det pinlige faktum at det er mangel på CO2 i atmosfæren og Ivar Giævers påpekning av dette i Aftenposten for en tid siden.

30-40 milliarder brukt hvert år på meningsløse klimatiltak
Journalist Jan Hustad fikk lagt fram noen tall, at Norge hvert år bruker 30-40 Milliarder på klimatiltak er nok en overraskelse for de fleste. Godt over 100 milliarder bare denne stortingsperioden! I tillegg var man kort innom alt oppstyret da Samtiden slapp til Ellestad i klimadebatten for noen år siden, begge disse siste innslagene burde vært kjørt som et eget program for her var det alt for mye å ta tak i.

Budskapet fra Nobelprisvinner Ivar Giæver er at alle disse milliardene brukes på helt meningsløse klimatiltak.Man kan diskutere om vår pengebruk utsetter oppvarmingen i en handfull dager eller en handfull timer.

Vi får håpe TV2 viser mer av det samme etterhvert. Hele programmet kan du se her

 

Abonner på Klimanytt:

Kategorier