Det er SOLA som styrer klimaet

Paven med appell til autoritet

Aktørene i klimaindustrien mobiliserer i dag Paven som støttespiller. Aftenposten har et større oppslag her, og Cicero har et oppslag på sin Facebookside. Noen bedre appell til autoritet finnes ikke, og noe bedre eksempel på at klimabevegelsen er en religiøs bevegelse er det også vanskeligere å finne.

remember_the_poor_2scrPavens appell – neppe noen suksess denne gangen heller
Det er ca 500 år siden sist paven var ute med en tilsvarende appell. Den gangen var det bygd en rekke kostelige kirkebygg og for å få inn avlat ok til å dekke utgiftene hadde man et uimotståelig tilbud slik at sjelen skulle komme seg ut av skjærsilden. I store deler av Europa foretrakk man den gang å tenke selv og pavekirken gikk på en smell da kritikken havnet på kirkedøra i Wittenberg.

I dag ville Pavens menn ha sagt følgende, hadde det ikke vært for alle kommunikasjonsrådgiverne som sørger for den nødvendige nytale:

Når klimaavlaten i statskassen klinger, 
straks klimasjelen ut av skjærsilden springer

Edit: Paven fatter seg ikke i korthet og bruker denne gangen hele 187 sider, her er Laudato Si tilgjengelig. Lord Lawson har via GWPF denne kommentaren: «A mixture of junk science, junk economics and junk ethics».

JOSH minner oss om realitetene i sin tegning: verdens fattige har neppe felles interesser med klimaindustrien i denne saken, det er ingen som har gjort mer enn aktørene i en grønne smørja for at de fattige skal forbli fattige når de nektes tilgang til rikelig og rimelig energi. Samtidig stjeler man i klimaets navn fra de fattigste i de rike landene for å gi til de rikeste i de fattige landene. Dette er det største ranet i menneskehetens historie.

Klimasirkus eller klimakirke?
I visse kretser har man lenge ønsket seg Paven til klimamøtet i Paris til høsten. Denne sammenblandingen av religion og politikk blir stadig mer påtagelig og aktørene vil utrolig nok fortsatt at vi skal tro at dette er basert på vitenskap.

Både Aftenposten og Cicero har i dag et klart religiøst budskap og begge setter sin lit til at dette skal være tungen på vektskålen. Sistnevnte har for denne viktige anledningen har rullet ut en overordnet fra sirkusteltet til erstatning for den noe yngre og ubehjelpelige forskeren som til stadighet formidler usannheter til mediene i Norge.
Det kan ha en indirekte effekt. Mye av troverdigheten på budskapet, henger på avsenderen. Og Paven har en evne til å nå mange grupper som ikke tradisjonell klima-kommunikasjon når. På sikt kan det gjøre det lettere å få til en avtale om det blir en mobilisering, sier forskningsleder Steffen Kalbekken.

Amen!

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

5 kommentarer

  1. I mangel av lesbare kommentarer i norsk presse lenker jeg til denne fra Australia.Takk til Miranda Devine som viser at det fremdeles er håp for deler av journaliststanden.
    http://blogs.news.com.au/dailytelegraph/mirandadevine/index.php/dailytelegraph/comments/thought_pope_francis_was_a_warmist_think_again/#.VYXoi09-6g0.twitter

    Her er en nye spydig omtale fra Canada:
    http://news.nationalpost.com/full-comment/colby-cosh-popes-encyclical-on-climate-change-reads-like-the-unabomber-manifesto

  2. Religion har vel alltid vært en garantist for fri og objektiv forskning. Når klimabevegelsen søker støtte hos Paven er vel parodien fullkommen. Dette er et velrettet skudd i egen fot. Vi får ønske dem lykke til.

  3. Bra webside. Glad jeg ble gjort oppmerksom på den! Hele klimabevegelsen bygger på økonomisk korrupsjon. Det er mye penger å tjene for klimabevegelser, forskere, politikere, og andre, som ellers hadde hatt vanskeligheter med å få seg jobb. Går man løs på klima-trender som bygger på tusener av år i stedet for kortere tidsintervaller peker alle trendene mot en kaldere klode. FNs klimpanel ble nylig tatt igjen med buksene nede; juks med tallmateriale. Da jeg konronterte Rasmuss Hanson i MDG svarte han mer eller mindre slik: Det driter jeg i – er ikke interessert i å høre noe annet enn det og de som støtter mitt syn. De som mener noe med sitt klimaengasjement burde fokusere på vannmangel, forurensning og fattigdomsbekjempelse. Klimagevinsten ved å fokusere på disse problemene slår alle de meningsløse forslagene som klekkes ut på Ritz Carlton hotellene når menigheten samles til klimatoppmøte for å slå et slag for en strømførende Tesla, fyrt opp på kullkraft og en 800 kilo tung motor som senere dumpes ut i miljøet. Hele greia er absurd og funker bare om det gjøres til religion, helst statsfiansiert religion, dvs. ved å stjele midlene fra naive og rundlurte skattebetalere.

Kommentarer er stengt.