Det er SOLA som styrer klimaet

Arktisk isoversikt for juni

Av Per Jan Langerud

ARKTIS IS T - 1.7.2015Her kommer litt om isen i Arktis den 1. juli som er betydelig større i år enn den har vært på mange år. Isen i Arktis når sitt minimum i september og sitt maksimum i mars mnd. Det tyder på at isen har vært tykk i vinter eller smeltingen har gått sakte på grunn av lave temperaturer.

Men det er tydelig at isen i Arktis er i vekst etter et minimum rundt 2010 med 2012 som det laveste. Sist isen var på det laveste var på begynnelsen av 1940-tallet.<

Neste maksimum forventes å bli på 2040-tallet.

(Edit 6.juli) Fra DMI henter vi inn statistikk for Arktisk isutbredelse (se figur 2) som viser at isen i Arktis nå har en utbredelse innenfor et standardavik fra normalen for 1979-2000. Sort strek er 2015.

icecover_current_new

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

Én kommentar

Kommentarer er stengt.