Det er SOLA som styrer klimaet

Økt risiko for britisk strømkollaps

Storbritannia har gått i samme fornybare og bærekraftige felle som Tyskland. Politikerne er fanget av myten om den ikke-observerbare klimakrisen og skal redde verden ved å legge om strømforsyningen. Istedet for den tradisjonelle og pålitelige måte å produsere strøm med bruk av gass, kull og atomkraft, så skal det satses på en flyktig forsyning fra sol og vind. Følgene er destabilisering av strømnettet, galopperende grønne subsidier og i mangel av reservekapasitet, en truende strømkollaps ved langvarig kulde hvis det ikke blåser nok.

spare_electricity_capacity-01Kritisk mangel på reservekapasitet
National Grid er ansvarlig for strømforsyningen, og som figuren viser er reservekapasiteten nå nede i 1,2%. Betenkelig lavt mener de selv ifølge BBC, for det er investert større beløp i krisetiltak. Utover å subsidiere flere kraftverk for å være stand-by i tilfelle noe uventet skjer, så har man også gått til slike geniale tiltak som å subsidiere energiintensiv industri slik at de bruker mindre energi. Nevnt er Tata-stålverket som nå får betalt for ikke å produsere stål.

Udemokratiske EU-påbud
Britene er i likhet med Norge utsatt for en syndeflod av udemokratiske EU-påbud, utstedt av klimakåte byråkrater. Det er opplest og vedtatt i Brüssel (akkurat som i departementale korridorer i Oslo) at plantematen CO2 er en forurensning og dermed må det stenges ned kraftverk som står for «utslipp».

Josh_Fracking_CountryUbegripelig bærekraftig?
Samtidig gjør bærekraftige politiske kretser alt de kan for  hindre utvinning av gass og olje fra de enorme skifterforekomstene som ligger under landet. Det er tydeligvis bedre å dekke landet med subsidiekrevende vindmøller enn det er å legge beslag på mikroskopiske arealer til fracking. At vindmøllesubsidiene oftest går til de rikeste landeierne og at møllene ofte må betales for ikke å produsere strøm når det blåser for mye, gjør ikke denne galskapen mer spiselig for folk flest. Takk til JOSH for en fornøyelig illustrasjon..

Dette er samme typen galskap som bæres til torgs av enkelte partier her hjemme i form av elektrifisering av sokkelen, med V, MDG og SV som de mest spinnville og gale blant de innsatte på bærekraftasylet.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

3 kommentarer

  1. Synd å ødelegge poenget i en så god illustrasjon ved å la landskapet rundt vindmøllene se ut som en ørken, mens shale gas paden står i naturskjønne omgivelser. Dette gir illustrasjonen et preg av propaganda den ikke fortjener.

Kommentarer er stengt.