Det er SOLA som styrer klimaet

Enda en Greenpeace-skandale

Den prisbelønte gravejournalisten David Rose detonerer i dag enda en skandale som involverer Greenpeace og sentrale politikere i Storbritannias Labour party. Andre ingredienser er mafiaen i Russland og Italia, en saftig bestikkelse fra Berlusconi under hans bunga-bunga epoke samt dumping av giftig og radioaktivt avfall utenfor kysten av Afrika.

Greenpeace avslører sitt ståsted
Det hele starter i 1992 hvor den mafia-befengte sveitseren Baron Filippo Dollfus von Volkesberg etterforskes i Italia for hvitvasking av penger og et omfattende engasjement i dumping av giftig og radioaktivt avfall i havet, på vegne av mystiske aktører i Sveits, Storbritannia og flere andre land. Han er på rømmen helt frem til mai i år, da han ikke greier å holde seg unna barnedåpen til barnebarnet. De juridiske selskapene settes opp av juristen David Mills som jobber tett på Baron Dollfus over en periode på hele 15 år. Mills er gift med Jessica Towell, begge er fremtredende Labour-politikere. Greenpeace er raskt på sporet og jobber i 3 år med en omfattende rapport om giftdumping i havet som publiseres i september 1998.

«Partiet går foran, havet kan vente».
David Mills spilte dengang golf med redaktøren av The Guardian, mens Jessica Towell var helseminister i regjeringen til Tony Blair. Rapportens hovedforfatter Roberto Ferrigno forteller til avisen at han ble kalt inn på teppet til sjefene i Greenpeace Amsterdam som uttrykte at Greenpeace UK var misfornøyde med at David Mills var nevnt i rapporten. I London satt  Lord Peter Melchett som Greenpeace-sjef, han hadde en fortid som Labour-minister. Interessen for en skandale som involverte partiet, var pussig nok helt minimal. Havet får heller vente, var konklusjonen og rapporten ble straks trukket tilbake og har senere samlet støv i arkivet til Greenpeace UK. Den omfattende giftdumpingen kunne dermed fortsette uforstyrret som et resultat av dette «gentlemans agreement» på et mørkt bakrom.

Mye mer snusk
Davis Mills viser seg senere å ha svært tette forbindelser til Silvio Berlusconi med omfattende økonomisk kriminalitet inklusive en saftig bestikkelse for å holde kjeft da Italias domstoler etterforsket Berlusconi. Den nesten like saftige boten på 250.000 Euro Mills ble ilagt i Italia er fremdeles ubetalt. Mills uttaler nå til avisen at hans klient Dollfuss‘was perfectly respectable’.
For Jessica Towell som nå driver valgkamp for å bli Labours kandidat til ordførervervet i London, er dette neppe noe hun setter stor pris på.

Havet kan sikkert vente litt til
At Greenpeace ikke er interessert i at det dumpes gift i havet når deres allierte er involvert er mer pikant, men havet kan sikkert vente litt til siden det er en klimakrise på gang som kan brukes til å skremme penger ut av tusener av dumsnille mennesker i det meste av verden.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier