Det er SOLA som styrer klimaet

Mer om «rekordvarmen» i juni 2015

Reaksjonene på den skandaløse varmemeldingen fra NOAA har ikke uteblitt. Her i Norge har NTB som vanlig distribuert dette helt ukritisk og etter sitt velbrukte prinsipp «Alt for klimakrisen!» Er det ikke litt påfallende at man i NTB ikke er interessert i de massive datajuksteringene som er foretatt i NOAA? Vi ser på noen av reaksjonene i utlandet siden rekordvarmen i juni ikke har vist seg i Norge.

England: 66. varmeste juni i år!
England har et tett og godt nettverk av målestasjoner for temperatur, som gir derfor et mer dekkende bilde av situasjonen enn det NOAA formidler. De vektlegger som kjent tettbefolkede landområder likt med folketom ødemark og det åpne hav. Det at det aldri har vært målt noen temperatur hverken over hav eller ødemark bakover i tid og at sammenligningsgrunnlaget derfor er ikke-eksisterende, er noe som slett ikke bekymrer byråkratiet i NOAA. The Register melder at man siden England fikk pålitelige målinger i 1910, har hatt varmere junimåneder før, i 1910, 1911, 1913, 1915 og ….ahem flertallet av alle årene siden dengang. Våren 2015 som helhet er den 25.varmeste våren i England i de 105 årene siden 1910.

Rekordvarmen fra NOAA har stengt Nordvestpassasjen i år
Steve Goddard tvitrer at Nordvestpassasjen var åpen i 1904 iht New York Times, mens det i år er totalt gjenfrosset på grunn av rekordvarmen fra NOAA. Også i Nordøstpassasjen har det vært mistenkelig stille i 2015, etter at trafikken i 2014 sank med 77% i forhold til året før grunnet større mengder med havis. Så langt later det ikke til at det har seilt et eneste skip gjennom Nordøstpassasjen i 2015. Det er ikke så greitt med all denne rekordvarmen.

CKcp3HKVEAAo9jDNCEP-analyse like pinlig
Her på figuren kan man se at det er tildels betydelig kulde (blått og grønt) i mange av de områdene som er markert i grått på NOAA-illustrasjonen som NTB, VG og alle de andre viste oss her om dagen.
Det er relativt genialt av NOAA å skape rekordvarme ved  å retusjere vekk eller på annen måte å utelate alle de geografiske områdene som trekker ned gjennomsnittet. Enda mer genialt er det av f,eks VG å ikke publisere en korreksjon etter at de er gjort oppmerksomme på at det de har gått ut med ikke er riktig. Man skulle tro at en avis var interessert i å opprettholde et visst omdømme.

NOAA og etikken?
Veteran-meteorologen Joe D’Aleo er relativt frittalende i sin kritikk av NOAA her på No Tricks Zone “The problem is that the same staff responsible for creating reports and running some of the greenhouse models that project the scary scenarios are also responsible for the databases that validate the forecasts.”

Konklusjonen
Da er det bare å venne seg til at de store medieaktørene her hjemme jevnlig vil utrope en eller annen måned til den varmeste noensinne, helt uavhengig av hva som skjer ute i naturen.
Skal man ha de reelle globale temperaturene, så har man satelittmålt temperatur fra UAH og RSS, pluss de månedlige solide analysene på websiden Climate4you.com.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

Én kommentar

  1. Dagbladet melder om at det kom snø i nord California den 15. juli. Så kanskje nyheten utblir om at juli 2015 er det varmeste noensinne.
    Når det gjelder værfenoment tørke. Så kan det skje både med høye og lave lokale tempraturer. Som f.eks Antarktis er det tøreste kontinentet. Gobi ørknen nord for Himilaya er også ett kaldt ørken, mens Death Walley er en varm ørken. Og at ørkene opptrer rundt 30 grader nord og syd for ekvator.

Kommentarer er stengt.