Det er SOLA som styrer klimaet

Smånyheter fra juli

Vi tar med oss en mer eller mindre tilfeldig samling smånyheter fra juli, ting som enten ikke fortjener sitt eget oppslag eller bare er såpass atypisk at det er greitt å få det med for det går i glemmeboka.

Varmt eller kaldt i juli?
Akkurat det beror litt på hva man er interessert i å selge på, og i Aftenposten fredag 31.juli er det halvveis til kokepunktet, da Arild Færaas har funnet seg en hotspot i Bagdad. Det ligger i sakens natur at det alltid er mulig å finne et sted som er varmere enn gjennomsnittet.
Edit (takk til Atle Jan Langlo for tipset) : Prisen for beste klimakloveri går likevel til Dagbladet, for der i gården har de for første gang bestemt seg for å regne på effektiv temperatur, med luftfuktigheten innregnet. Dermed tar man 46 grader og får det til å bli 73 varmegrader. Det neste blir vel å måle rekordvarmen inni stekovnen når man tilbereder ribbe?

 Skottland har det hverken varmt eller tørt
ifølge dette oppslaget. Det er likevel høyst uvanlig at det to ganger i juli meldes snø i Skottland, men det skyldes sikkert all denne globale oppvarmingen det også.

Norske kyr strever med rekordvarmen i fjellet
Når vi tenker på kyr på fjellbeite, så går assosiasjonen til fagre budeier og blomsterenger på fjellet en varm sommerdag. Men ikke i år, for da ligger isen fremdeles tykk på fjellvannene. For 32 kyr ble isbadet en litt for kald fornøyelse.og denne politisk ukorrekte nyheten satte seg i halsen på opptil flere redaksjoner.
Heldigvis har vi radarparet Rometveit og Benestad som for litt over en måned siden kunne berolige oss med at 2015 så langt var det varmeste året noensinne. Så langt…..
Vi venter i spenning på fortsettelsen fra de to, det er vel snart på tide med en belæring om at det er den globale oppvarmingen som gjør at det blir kaldere. Eller noe slikt, man kan som kjent bevise hva som helst bare man torturerer dataene tilstrekkelig lenge.

Dark_side_of_WWFWWF – på den mørke siden
Etter vart oppslag om WWF tidligere denne uka har det vært flere reaksjoner angående WWF’s gjøren og laden. Her er det skrevet mye,og vi anbefaler denne boka.  .

Den anti-vitenskapelige klimaalarmismen
er temaet i dette ferske oppslaget i Wall Street Journal. Det er greit å bli minnet om hvem som til stadighet fornekter vitenskapen.

 

 

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

2 kommentarer

  1. Kan artikkelforfatter være snill å forklare hva som er klimarelatert i denne artikkelen annet enn «varmeste året noensinne»? At det er varmt eller kaldt et år er vær, det mener artikkelforfatter selv i gjentatte uttallelser på denne siden. Hvorfor er det plutselig klima, ingen ting i linkene sier noe om det?

    Den siste linken er en link til en abonnementstjeneste, så den kan jeg ikke kommentere.

    Hva har WWF-saken med klima å gjøre?

    Hvordan kan man kalle det klimaklovneri å beregne effektive varmegrader? Vennligst forklar

Kommentarer er stengt.