Det er SOLA som styrer klimaet

Klimaklovneri i VG

Marianne Vikås slo til med månedens klimaklovneri i VG søndag 30.august med en røverhistorie om øya i Alaska som synker i havet grunnet klimaendringene. Dette er så håpløst at det er vanskelig å finne et naturlig sted å starte, selv om dette tøvet har sirkulert lenge, Dagbladet i feb 2015, Aftenposten i 2011 og NRK i 2009. I anledning klimatoppmøtet GLACIER i Anchorange i Alaska er det behov for nye klimaskremsler, men klimakrisejournalistene har det enkelt. De kan bare gå i sitt eget eller kollegenes arkiv og resirkulere gamle skremsler..

Nye eventyr fra president Obama
«Innbyggerne i Alaska bor i frontlinjen av klimaforandringene», skal Obama nylig ha uttalt. Og dermed er det på den igjen, med de vanlige røverhistoriene om global oppvarming, stigende hav og smeltende is. Den avgående lederen er opptatt av å få vist verden at han er en visjonær og handlekraftig president. Siden hans motstandere har full kontroll over kongress og senat så må Obama ut av USA for å finne gode saker og hans genistreker i så måte viser seg å være den ikke-observerbare klimakrisen samt avtalen med Iran som utsetter tidspunktet for Irans anskaffelse av atomvåpen et lite stykke inn i fremtiden. Denne uka er derfor dedikert til en syndeflod av skremsler kringkastet fra Anchorage i Alaska i anledning det arktiske klimatoppmøtet der.

Kivalina-from-aboveKivalina – øy eller sandbanke?
Kivalina ble beskrevet første gang i 1847  og hadde i 2010 374 innbyggere. Bosetningen ligger i det nordvestlige Alaska og består av en stor sandbanke formet av bølger og havstrømmer, Her er det isfritt fra midten av juni til tidlig inovember. Skolen og skolebyråkratiet er største arbeidsplass men det fanges litt hval og hvalross.

Barriereøyer kalles slike sandbanker fordi havet til stadighet flytter på øymaterialet både over og under havoverflaten. Havet ser dere på fotoet på venstre side mens lagunen er på høyre side. Det er altså ikke snakk om en øy i vanlig forstand.

Klimaflyktninger
Denne lille bosetningen som klamrer seg fast i et værbitt område er gefundenes fressen for klimakriseindustrien. Med jevne mellomrom blir innbyggerne utnevnt til USA’s første klimaflyktninger, og nå er det på tide å resirkulere skremslene fra 2013. Opprinnelig var det den globale oppvarmingen som truet Kivalina, men siden den forlengst har opphørt er det nå klimaendringene som truer, dvs ethvert omslag i været lokalt og efektene av det kan tilskrives våre CO2-utslipp. Vi får nok høre mer til Kivalina i forkant av klimakonferansen i Paris. Ca 96% av befolkningen på Kivalina er inuitter som har levd i pakt med naturen i Arktis i tusener av år og disse skulle i utgagnspunktet vite at det er helt bak mål å bosette seg her. Hva i alle dager er det som har fått dem til å bosette seg på et så utsatt sted som denne værbitte sandbanken? Siden befolkningen i USA er forsøkt skremt med dette tøvet flere ganger før, så tar vi en titt hos WUWT. Der er Kivalina-skremslene tilbakevist før, mange ganger.

Gå i fengsel eller flytt til Kivalina!
Det viser seg at føderale BIA (Bureau of Indian Affairs) er den skyldige etaten, de har simpelthen truet en nomadisk inuittbefolkning til å flytte til utvalgte steder: Kivalina, Shishmaref (enda en barriereøy truet av klimaendringer) og Newtok. BIA opprettet en skole på sydspissen av denne sandbanken i 1905 og 350-400 inuitter i området ble tvunget til å flytte dit med det resultat av over 70% av innbyggerne døde av sult og sykdom på få år. Her er historien om Kivalina, hentet fra nettsiden til urbefolkningen i området.

Kivalina-søksmål
Om det var befolkningen selv eller klimakriseindustrien som hadde ideen til søksmålet mot oljeindustrien, det er usikkert. Ihverfall ble ExxonMobi saksøkt i 2008 med påstanden om at Kivalina ble ødelagt av flom forårsaket av deres CO2-utslipp. Søksmålet sirkulerte noen år og var et populært klimaskremsel, men ble avvist av Høyesterett i mai 2013. Pussig nok ble aldri BIA saksøkt for tvangsflyttingen til Kivalina, men som kjent er det i USA minst like håpløst å saksøke offentlig sektor som det er i Norge.

Erosjon og global oppvarming
Vi ser altså at enhver endring av været og effektene av det ved kysten tilskrives den globale oppvarmingen vi ikke har hatt siden 1996-97. Erosjon, havnivåstigning osv, alt skyldes ditt og mitt karbonfotavtrykk.

Følgende tilfeller av land som er sunket i havet er naturligvis vår skyld, her er flere forslag til nye skremsler:
Heligoland hadde en størrelse på «eight miles in length and four in breadth» i 1072 ifølge presten og kronikøren Adam av Bremen. Mesteparten forsvant i større stormer i 1217 og 1287, ifølge klimaforsker Hubert Lamb.
1287 oppstod også Zuidersjøen etter en storm som fikk Nordsjøen til å ekspandere sydover i en flomkatastrofe som krevde svært mange menneskeliv og førte til at enda flere ble klimaflyktninger.
Sannelig må de ha hatt et enormt karbonfotavtrykk den gang i det Tysk-Romerske keiserriket.

doggerland-art-615Går vi lengre tilbake i tid, så viser illustrasjonen til venstre at stigende havnivå og menneskeskapte klimaendringer også var et problem på Doggerland for ca 8000 år siden. Er dette Norges første klimaflyktninger? Pussig nok var det dengang så varmt i Norge at det ikke eksisterte isbreer og Hardangervidda var dekket av tykk skog, men nå får det væe nok klimakjetteri for en dag.

Hvis det kan være noen trøst, så er det nesten ingen land i Europa som slipper unna dette tøvet som kommer ut samtidig overalt i regi av den internasjonale klimakriseindustrien, her fra Tyskland.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier