Det er SOLA som styrer klimaet

Pausen i global oppvarming fortsetter

September har ankommet og vi har temperaturdata for august måned. Globalt satelittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for august måned bekrefter at pausen i global oppvarming nå har vart i 18 år og 8 mnd. UAH bruker for femte måned versjon 6.0 av sitt datasett. Som vanlig ser vi bort ifra landbaserte målinger av temperatur som er forurenset av urbane varmeøyer og dermed er mer upålitelige enn satelittmålt temperatur. TLT-dataene er fra lavere Troposfære.

UAH_LT_1979_thru_August_2015_v6UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, de publiserer månedlig avvik fra gjennomsnitt for perioden 1981-2010. Augusttallet er (+0,28) grader Celsius, opp fra juli og tilbake der vi var da året startet. (Klikk på figuren for større versjon)

Endring fra forrige måned er sterkest på sydlige halvkule, mens tropene fortsatt har det største avviket (+0,52) med en stadig tydeligere El Ninjo i Stillehavet. Dette naturfenomenet får fyldig omtale i klimaortodokse kretser, men pussig nok snakkes det lite om at dette er et syklisk og naturlig fenomen som har null å gjøre med den menneskeskapte klimakrisen, Enda mindre hører vi til den påfølgende La Nina som nesten alltid reverserer oppvarmingen fra en El Ninjo.

clip_image002_thumb1RSS Data
USA-selskapet Remote Sensing Systems rapport for august måned viser ingen oppvarming. Det har vært et totalt fravær av oppvarming i hele 224 måneder fra og med januar 1997. Hele RSS-datasetttet fra januar 1979 viser en oppvarming som tilsvarer 1,2 grader pr århundre. Eller med andre ord, at vi ikke kommer i nærheten av 2-graders-målet fra nedsiden.

For en vesentlig med ordrik omtale av månedens temperatur henviser vi til dette helt utmerkede oppslaget på WUWT av Christopher Monckton of Brenchley.

UAH-2015_Tempjpg_Page1
De komplette månedlige anomaliene fra UAH for 2015 finner du i tabellen til venstre her, med tall for hele kloden, nordlig og sydlig halvkule og beltet ved ekvator.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

2 kommentarer

  1. Jeg har registrert at det synes å herske noenlunde enighet om at «den globale temperaturen» har øket med 0,85 grader siden 1880-tallet. Klimafantastene påstår at dette skyldes menneskeskapte UTSLIPP. På 1880-tallet var det 1,5 milliarder mennesker på jorden, nå har vi passert 6 milliarder. Mennesker avgir varme. 6 milliarder mennesker avgir mer varme enn 1,5 milliarder. Har noen regnet på om svaret rett og slett kan være så enkelt som at økningen på 0,85 grader i sin helhet kan tilskrives befolkningsøkningen?

    1. Det er noenlunde enighet om de 0,85 gradene siden 1880, men her er det mange forbehold. På land hadde vi bare regional temperatur for Europa og USA i 1880.
      For det første er det en betydelig usikkerhet om de temperaturene vi hadde så langt tilbake er riktige, deretter er det spørsmålet hvor mye av disse 0,85 gradene som er reelle og hvor mye som kommer fra Urbane varmeøyer (UHI). Som vist i oppslaget 8.september regner James Hansen med 0,2 grader UHI pr 100 år og dermed er reell oppvarming redusert med nesten 1/3.

Kommentarer er stengt.