Det er SOLA som styrer klimaet

Rekordkald sommer for Hardanger

I likhet med det meste av Norge har Hardanger hatt en rekordkald sommer, og der står man nå ovenfor en kraftig forsinket eplehøst og med rekordlave avlinger man ikke har sett maken til siden katastrofeåret 1964.

Fruktblomstring i Hardanger
Fruktblomstring i Hardanger

Halv avling
Jan Ove Nes, daglig leder i Norsk Fruktrådgiving Hardanger, uttaler til NettavisenVi må helt tilbake til 1964, et år som den eldre garden her omtaler som et katastrofeår, for å finne et dårligere klima for epledyrking i Hardanger.

Høstingen i distriktet er forsinket med inntil 14 dager, og eplene er jevnt over mindre enn de pleier å være. Variasjonene er store fra felt til felt, og også fra tre til tre på enkeltfelt.

Dermed må det importeres større mender med både epler og juice utover høsten, men ikke forvent å få høre noe om dette nå i høst. Hardanger må leve med sin eplekart når sommeren er for kald og må i likhet med resten av Norge ut med stadig større summer til ulike former for klimaavlat..

Neida, 2015 er det varmeste året noensinne!
Mediene er fylt til randen av oppspinn om klimaet med røverhistorier om den menneskeskapte klimakrisen som ikke kan observeres noe sted.  Våre politikere nekter å lytte til solforskningen og ignorerer de utfordringer matproduksjonen får i Norge med det kjøligere klimaet som kommer i minst de neste 25 årene. Fokuset er på den kommende klimakonferansen i Paris hvor enkelte ønsker å gi bort mangfoldige milliarder til diktatorer i U-landene.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

6 kommentarer

 1. Er det slik å forstå at Klimarealistene mener at en dårlig eplehøst i Hardanger beviser at det ikke forekommer global oppvarming?

    1. Sommer og høst er fortsatt årstider, da har vi vær akkurat som når det er vår og vinter. Dermed antok jeg at leserne aner en sammenheng mellom været regionalt og avlingene.

     Forøvrig har det iht satelittmålingene ikke vært noen signifikant global oppvarming på 18 år og 9 måneder, så det er vanskelig å forstå at Hr. Hansen etterlyser en sammenheng der når det burde være åpenbart at det er det regionale klimaet som over tid styrer avlingene i Hardanger.

     1. Nå er det ikke jeg som etterlyser noen samnenheng mellom denne kjølige våren i Norge og global oppvarming.

      Det har på KR sidene vært gjentatte artikler som denne årets kjølige vår blir tatt opp i samme åndedrag som global oppvarming.

      Om Klimarealistene ikke mener det er noe sammenheng er det forunderlig at denne våren til stadighet blir tatt til inntekt for detes syn om null oppvarming globalt

 2. Går temperaturen opp skyldes det menneskeskapt CO2 utslipp. Går temperaturen ned skyldes det menneskeskapt CO2 utslipp. Litt usikker på hva som er årsaken hvis temperaturen er stabil, men det er nok et menneskeskapt fenomen det også.

Kommentarer er stengt.