Det er SOLA som styrer klimaet

Apropos ekstremvær

Vi tillater oss å sitere Svenn Inge Ingebrigtsen som ved siste utbrudd av ekstremjournalistikk og ekstremvær skrev følgende:

Ekstremværet Petra er over oss, og det er ekstremt viktig å huske på at flommene i 1987 og 2007 var mye større enn nå. Men det var vanlig vær som hadde skylden da, ikke ekstremvær som i dag. Etter ekstremværet får vi en ekstrem periode med ekstremt vanlig ekstremvær… etterfulgt av en ekstrem periode med ekstremt kaldt vær, vanligvis kalt vinter. Etter ekstremværet som følger ekstremværet som følger ekstremværet, får vi en ny ekstrem periode med ekstremvær som ekstremt ofte kan… gi ekstreme flommer og ekstremt fine dager innimellom, det kaller vi vår… Og ekstremt kort tid etter ekstremværet vår, får vi en ekstrem sommer med ekstremt mye sol… eller ekstremt lite sol… alt ettersom hvor ekstremt været er. Det er ekstremt viktig å huske på at det er ekstremt mange ekstrem-muligheter, men ekstremt viktig å holde en ekstrem selvkontroll… så en ikke lar alt det ekstreme rive en med inn i en ekstrem tilværelse.

Redaksjonen er ekstremt takknemlig for dette gullkornet.
Ekstremtakk til Tom V. Segalstad for tips.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

2 kommentarer

  1. Storofsen i 1789 samt flere «Ofser» på 1800-tallet var datidens ekstremvær. Her er det bare å lese seg opp på PC-en.

Kommentarer er stengt.