Det er SOLA som styrer klimaet

Bløffen om 1000-års nedbøren i USA

Dagbladet, VG og mange andre rapporterte i går om den verste nedbøren på 1000 år i South Carolina, som en del av klimakrisemaksimeringen foran klimamøtet i Paris. Her går det i ekstremvær, men beklageligvis så kommer faktaene igjen i veien for en slik journalistikk. Dette skjer stadig vekk.

VI skal ikke lengre tilbake enn til 16.september 1999 for å finne vesentigere mer nedbør enn de 11 tommer som kom nå (1 tomme er 2,54 cm).

image_thumb45Det regner normalt mye også i USA
Alvin i Texas fikk 43 tommer på en dag i 1979.

Colorado fikk 20 tommer i 1913 og det utløste den samme 1000-års journalistikken, til tross for at Colorado fikk 24 tommer også i 1935.

La oss slippe denne typen ekstremjournalistikk.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

3 kommentarer

 1. Dette er eksempel på kunnskapsløs bruk av værstatistikk.
  Klimaspesialist Dr. Roy W. Spencer («lukewarmer») har kommentar til det her:
  http://www.drroyspencer.com/2015/10/south-carolina-flooding-is-not-a-1-in-1000-year-event/

  Det vil alltid (nær 100% sannsynlig) være ett eller annet sted som får så mye nedbør i løpet av et år, men det er svært liten sannsynlighet at ett og samme sted får det hvert år, litt mer sannsynlig i løpet av 100 år og enda litt mer sannsynlig innen 1000 år o.s.v.

  Lotto fungerer på nesten samme måte; det er nesten 100 % sannsynlig at en eller annen vinner, men forsvinnende liten sannsynlighet at akkurat DU vinner.

 2. Har du link til der bildet er hentet fra? Myrtle Beach er ikke i Low Country, der guvenøren uttalte at det ikke har regnet så mye på 1000 år.

 3. Klimafantastene ser ikke ut til å skjønne at mye nedbør ikke er bekreftelse på «man made global warming», menneskeskapt global oppvarming, det er faktisk en bekreftelse på en nedkjøling. Forklaringen er; når sola blir (er) mindre aktiv, inkludert mindre aktivitet i solas magnetfelt, gir det ikke bare mindre varme her på jorda, det gir også mer nedbør (mer kosmisk stråling når inn til jordens atmosfære, mer skydannelse, mer nedbør osv. fordi solas magnetfelt, som jorden alltid er inne i, er svekket).

  Solas magnetfelt er som et skjold mot kosmisk stråling fra verdensrommet og beskytter jordens atmosfære. Dess sterkere magnetfeltet er, mer beskyttet er vi og mindre kosmisk stråling når inn til oss, noe som betyr mindre skydannelse (og nedbør) mer varme fra sola, som i tillegg sender ut mer varme når den er mer aktiv, når nedre del av troposfæren.

  Der er andre ting i solen og fra solen som også spiller inn, naturligvis, men her snakker jeg altså kun om solaktivitet og magnetisme og hvordan det henger sammen med nedbør og varme på jorden.

Kommentarer er stengt.