Det er SOLA som styrer klimaet

Går det mot en kald vinter?

Tradisjonelt er det mange måter å forutsi kommende vintre på. Pussig nok er langtidsvarsler fra meteorologene ofte blant de minst pålitelige her. I Storbritannia har «Met Office» tråkket i salaten mange ganger både med vinter og sommer. Her ser vi på to indikatorer,

cygnus_bewickiiBewick-svanen
Denne praktfulle fuglen lever på tundraen i Sibir vår, høst og sommer men trekker til varmere strøk rett før Sibir-vinterens ankomst. Nå har hundrevis av disse ankommet til Storbritannia hvor de vanligvis tilbringer vinteren. Svanenes ankomst har tradisjonelt blitt regnet som et sikkert vintertegn i Storbritannia. Tallbloke har omtalt fenomenet her, og det hele er hentet fra avisomtale. I fjor ankom disse svanene sent og det ble en sen og mild vinter,

Ankomsten i år er den tidligste i moderne tid og i løpet av de neste 6 månedene kan vi observere hvorvidt britene får en lang og kald vinter. Met Office varslet i forrige tiår at snø ville være noe som hørte fortiden til, men det ble raskt klart at dette var oppspinn. Det viste seg at Met Office brukte sine klimamodeller som en del av grunnlaget for langtidsvarslene, og da måtte det jo gå galt.

unnamedTidlig snøfall og kulde
Andre værfenomener av interesse er tidlig kulde eller tidlig snøfall i høyfjellet. Salzburg fikk en solid dose snø allerede for et par uker siden, Bildet her er fra åslandskapet i Bukovina som de siste dagene har fått et tykt lag med dette hvite globale oppvarmingspulveret.  Selvsagt får man i noen år omslag i værtrendene senere utover høsten eller vinteren, men tegnene til nå er klare. De neste 6 månedene kan vi observere hvor mye av den kommende globale nedkjølingen varslet av solforskningen som vil vise seg denne vinteren, det meste vil utvilsomt ankomme senere.

Her på NoTricks Zone viser man til meteorologiske analyser og konkret materiale fra solforskningen, for de som vil fordype seg i dette materialet.

Det er selvsagt mulig å spørre Rasmus Hansson også, men der  i gården er svaret som regel at kloden vil koke. Helt uavhengig av hva man spør om.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

5 kommentarer

  1. VI synes ikke været en enkelt vinter er veldig interessant i forhold til trenden i vintertemperatur over en lengre rekke med år. Som en del av dette kan man selvsagt studere hvorvidt Met Office eller Bewick-svanenes ankomst er den beste indikatoren for temperatur kommende vinter. Dette kan muligens være en bedre bruk av arbeidstiden for forskere på den mørke siden enn det vedvarende fokusert på klimamodeller som forlengst har mistet enhver kontakt med den observerte virkelighet.

   Vi har bare notert oss at opptil flere større aviser i Storbritannia anser svanene for å være en god indikator i en sammenheng som noen oppfatter populærvitenskapelig, mens andre ikke gjør det.

   Det er forøvrig ikke noe som heter Stor-Britania. Storbritannia derimot er den vanlige stavemåten.

    1. Det eksisterer mange typer folketro, og man kan filosofere over det merkverdige i at tradisjonell folketro ofte ligger nærmere den observerte virkelighet enn det som er tilfellet med moderne folketro i form av villedende klimamodeller programmert med feilaktge forutsetninger.

Kommentarer er stengt.