Det er SOLA som styrer klimaet

Global Green Growth Institute – et hjul i klimabyråkratiet

Her kan du lese om instituttet hvor den mest fornemme delen av FNs klimaadel holder til – GGGI. Dette såkalte instituttet er ett av mange tannhjul i FNs klimabyråkrati hvor et høyt antall byråkrater kan leve i luksus på dine skattepenger – helt uten innsyn og kontroll. Her er en del av de pikante detaljene som er avdekket av gravejournalisten Donna Laframboise.

Fyrstelige priviegier
Disse byråkratene (i alt ca 100) hever skattefri lønn, har diplomatisk status og et ukjent antall andre privilegier! Hovedkvarteret for GGGI i Syd-Korea har rettigheter på linje med nasjonalstatenes ambassader! Her er det fritak for kontroll fra skattemyndigheter, tollere, politi og rettsvesen. De trenger ikke vise pass når de krysser landegrenser og kan reise med forseglet bagasje på samme måte som diplomater. Man må spørre seg, hvorfor alle disse privilegiene? Og hvorfor er det nødvendig med diplomatforseglet bagasje?

GGGIs formål er “the successful outcome of the United Nations process on sustainable development.” Det betyr at denne bærekraftgjengen ikke trenger å stansen bæringen av dine penger til gode formål når klimaavtalen i Paris er undertegnet, de kan holde på til evig tid og med adskillig «wining og dining» underveis. La oss se nærmere på bukken og havresekken instituttets persongalleri. Så langt er det klart at GGGI-prosjektene er betalt av skatteytere i Norge, Danmark, Storbritannia og Australia.

1-format15Hoesung Lee og Øystein Djupedal
Hoesung Lee (fotoet) er den nyvalgte lederen for FNs klimapanel fra 7.oktober i år og har før det sittet i GGGIs styrende organer. Han er professor i økonomi ved Keimyung Universitet i Korea og satser på å lede IPCC på en mindre skandalebefengt måte enn forrige leder. (Edit 27/10) På hans CV finner man følgende gullkorn: «1975-1978 Economist, Exxon USA»

Yvo de Boer er en hollandsk bærekraftbyråkrat som i 5 år var eksekutivsekretær for UNFCCC – en annen utvekst på FNs klimabyråkrati, Etter en tur innom KMPG’s bærekraftdivisjon samtidig som han ledet KMPGs CSS-rådgivning havnet han i 2014 som generaldirektør for GGGI.

After-signing-1-300x190Øystein Djupedal var i 2013 Norges representant i GGGIs styrende råd på 17 personer, det fremgår her at han på vegne av Norge gav bort 8 millioner USD til Ethiopia som en del av Norges bredere støtte til GGGI. Fotoet er fra en svipptur Djupedal hadde til Syd-Korea og Ethiopia i mars 2013. Her hjemme er Djupedal mest kjent som Fylkesmann (fhv) og SV-politiker (også forhenværende) samt sitt glødende engasjement for Arendalsuka.

Et interessant spørsmål her er hva som utbetales i lønn eller honorar for slike ærerike verv i GGGI. Enda mer interssant er det om disse tre har innberettet sine inntekter til ligningsmydighetene i sine respektive hjemland. Ihverfall i Norge skal man oppgi inntekter over en viss verdi selv om disse er skattefrie, eller er ervervet som gaver eller på lignende måte.

Bærekraftig korrupsjonsskandale i FN
I mellomtiden melder internasjonale medier om enda en korrupsjonsskandale i FN. 6 personer er tiltalt, blant dem Sheri Yan, som i egenskap av leder for «Global Sustainability Foundation» har båret kraftig med bestikkelser (800.000 USD) til John Ashe som var leder for UN General assembly fra 2013 til 2014. Reuters meldte første gang om skandalen 7.oktober da amerikanske myndigheter annonserte arrestasjonene og erklærte at det var en etterforskning på gang for å klarlegge om korrupsjon er «business as usual» i FN-systemet..

Generalsektretær Ban Ki-moon i FN var selvsagt sjokkert etter alle kunstens regler og har lovet å samarbeide med etterforskerne. FNs generalsekretærer har lang erfaring med å fremsi slike besvergelser når underordnede eller diplomater med FN-akkreditering blir tatt på fersk gjerning med større pengesummer som ikke er helt hvite eller som hører hjemme helt andre steder. De første arrestasjonene skjedde 19.september da to kinesere ble tatt i kontrollen ved innreise til USA med 4,5 millioner USD i kofferten. Selv i USA er ikke dette lommerusk og da bortforklaringene om at pengene skulle brukes på gambling, kunstkjøp eller eiendom var særdeles luftige bar det rett i kasjotten.

De som fra før ikke har tatt poenget, burde nå skjønne hvorfor man i FN-byråkratiet har et sterkt ønske om å reise med diplomatisk forseglet bagasje og med immunitet mot kontroller fra tollvesen og politi.

Fra GGGI til Arendalsuka
Edderkoppnettet til FNs klimabyråkrati strekker seg til Norge også, nærmere bestemt til Arendalsuka hvor en gruppe ildsjeler har bygd opp dette arrangementet til Norges største politiske seanse over en kort sommeruke. Her er det svært påfallende at FNs klimapanel og deres støttespillere har hatt en fremtredende rolle i det offisielle programmet hvert eneste år samtidig som det samme programmet har vært kjemisk fritt for saklige og balanserte programposter om klimaet. Arendalsuka har vært like ensidige som NRKs klimadekning som nylig ble karakterisert som propaganda i Dag og Tid, så her burde en oppegående gravejournalist stille noen skarpe spørsmål til arrangørene da alle som besøker Arendalsuka utsettes for en ensidig propaganda uten at motforestillinger tillates i det offisielle programmet.

unep_gridArendalsbyråkratiet som fant opp 50 millioner klimaflyktninger i 2010
Arendal later til å være et knutepunkt for FNs omfattende klimabyråkrati. Fra før av er vi kjent med UNEP-GRID i Arendal som spår i klimaflyktninger for så å gjemme vekk egen webside når disse flyktningene etter en tid viser seg å ikke eksistere. Dette Arendalsbyråkratiet er og glad i store tall, hele 50 millioner klimaflyktninger skulle ifølge dem selv ha manifestert seg til 2010. Hva gjorde de da disse ikke dukket opp? Kvalitetskontroll var selvsagt ikke aktuelt, at klimakrisen ikke eksisterer var aldeles utenkelig å innrømme, så man flyttet ganske enkelt årstallet for når disse 50 millionene skulle mnnifestere seg til 2020, og fortsatte å drive butikken som om ingenting galt hadde skjedd. Voila, så enkelt kan det gjøres dersom man ønsker å sikre offentlig finansierte arbeidsplasser – med dine penger.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier