Det er SOLA som styrer klimaet

2015 blir det tredje varmeste året

Det er snart slutt på året og med novembertemperaturen i boks er det klart hvor på rekordskalaen 2015 havner.
Dr. Roy Spencer har kunngjort at 2015 blir det tredje varmeste året siden satellittmålingene startet i 1979. Det må noe svært drastisk til for at ikke dette skal slå til.

clip_image002_thumb1Året vil derfor ende med en fortsatt «pause» i den globale oppvarmingen hvor en robust Hiatus holder ut mot en nesten like robust El Nino.

Regn ikke med at hverken NRK eller Aftenposten kommer til å skrive et eneste ord om dette, for der i gården forholder man seg bare til temperaturer fra NASA-Giss hvor gamle måneder både får ny temperatur hver måned og utsettes for finurlig administrativ behandling som fører til at fortiden kjøles ned og nåtiden blir stadig varmere. Når naturen ikke vil samarbeide, så griper man til poltiske temperaturmålinger, og man har i klimakriseindustrien forlengst utropt 2015 til det varmeste året. Til og med «noensinne» enkelte steder.

Med en stadig svakere sol er det uvisst hva som skal holde liv i El Ninoen de neste månedene, Mens man i visse kretser fremdeles hausser opp dette natulige fenomenet og regner med at IR-tilbakestråling fra våre utslipp av CO2 skal «koke planeten» så har Bob Tisdale på WUWT begynt å regne på muligheten for at El Ninoen har nådd toppen med den følge at 2016 ikke blir noe rekordår. Det kan til og med hende at El Ninoen konverterer seg til en kald La Nina.

Er det støy Tisdale observerer nå, eller er toppen nådd? Noen uker til, så vet vi mer. Blir det ny fart i El Ninoen også i 2016, så er det mulig at året kan bli et par tre hundredels grad varmere enn rekordåret 1998.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

Én kommentar

Kommentarer er stengt.