Det er SOLA som styrer klimaet

Hans Konrad Johnsen til Klimarealistenes Vitenskapelige Råd

Hans Konrad Johnsen har takket ja til en forespørsel om å bli med i Klimarealistenes Vitenskapelige Råd (KVR). Han er sivilingeniør og styrker KVRs samlede kompetanse, og han har har lenge vært aktiv i klimadebatten. Her følger en kort beskrivelse av Hans Konrad Johnsens utdanning og karriere.

Dr. Ing. Hans Konrad Johnsen
Han ble sivilingeniør i Petroleumsteknologi ved NTH i 1977, og tok sin doktorgrad på måling av flerfasestrømning der og ved University of Texas i 1982. Yrkeserfaringen inkluderer adm. dir. og styreleder for Petreco AS til 1992, samt sektorleder for SAGT, senter for anvendt gassteknologi, Statoil, Kårstø, til 1995 og sekretær for Teknologistyret i Statoil til 1997.

Forskningserfaringen inkluderer ledelse av K-Lab som var en SAGT-avdeling og utgjør Norges største akkrediterte målelaboratorium for gassmåling og kalibrering.

Han var leder for VISTA (11 år til 2008), Statoils grunnforskningsprogram i samarbeid med Vitenskapakademiet i Oslo – og Statoils samlede satsing mot Akademia i Norge samt leder for «Nye ideer» i Statoils forskningsprogram for radikal innovasjon. Nye ideer i Statoil involverte en rekke fagområder, blant annet utvikling av nye teorier for geologiske prosesser, seismiske innsamlingsmetoder, produksjon av karbonfiber, bakteriell økt utvinning samt produksjon av biofuel.

Deretter var han Forskningssjef i Det norske oljeselskap ASA til 2015.

Hans Konrad Johnsen mange bidrag til klimadebatten strekker seg gjennom mange år, fra det kunnskapsrike og bunnsolide «Et spørsmål om tillit» i tre deler i Sysla 2009, til nyere bidrag til Klimarealistenes nettside.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

5 kommentarer

 1. Jeg fant del 2 ved å google. Fant også del 3, men her måtte jeg logge inn for å lese det.

  1. Redaksjonen fant heller ikke del 2 ved første søk, så enten har vi begge ikke lett godt nok, eller så har den blitt borte med årene.

   1. Jeg fant den når jeg søkte bare på tittelen, og utelot Sysla. Takk. Da har jeg en referanse med hele svindelhistorien om Mann’s kølle.

    1. A.W. Montford utkom for mange herrens år siden med boken: «THE HOCKEY STICK ILLUSION.
     Den er en historie om de vansker som man hadde for å få frigjort data og metode fra konstruktøren M. Mann.
     Det er fremdeles vanskelig å forstå hvordan denne Mann har kunnet oppføre seg, og fremdeles oppfører seg, uten å bli stilt til ansvar.
     Boken, som var en av flere årsaker til at Judith Curry begynte å gjennomskue humbugen, kan gi hederlige mennesker et wake-up-call i tillegg til en sørgelig erkjennelse av å ha mistet noe av sin illusjon om livet og menneskene.

Kommentarer er stengt.