Det er SOLA som styrer klimaet

Mediene med absurd klimadekning

Etter en sommer hvor en varm julimåned i Sør-Norge ble forsøkt solgt som en menneskeskapt klimakrise, kommer høsten hvor orkanene nå også er menneskeskapte. Mediene ute og hjemme er nær unisone i absurd journalistikk på alt som har med klimaet å gjøre. Her er noen eksempler fra den siste tiden.

Orkanen Florence
Mens de politiserte klimaforskere synger i bakgrunnen har mediene mesket seg med orkanen Florence som har nærmet seg Nord-Carolina. Storavisen Washington Post i USA hevdet til og med at President Trump var medskyldig fordi hans passive klimapolitikk førte til sterkere orkaner.

Denne orkanen samarbeidet imidlertid ikke med WaPo og ble nedgradert til kategori 1 før den nådde land, og søndag kveld når dette skrives er restene av Florence å oppfatte som bare frisk bris. Nedbør derimot er det rikelig med og skadene fra vannet er omfattende.

De store mediene i USA ser på denne typen vær som underholdning som må utnyttes til siste trevl, og her har CNN til og med funnet en dyp grøft de kan plassere sin journalist i, for å få budskapet passende dramatisert.

Illustrasjonen er fra «The Weather Channel» hvor journalisten på TV-opptaket virkelig sliter med å stå oppreist i det forrykende uværet – inntil vi ser et par menn slentre forbi i bakgrunnen.

Men noen få medier skiller seg ut ved å intervjue meteorologer som kan fortelle sannheten, som Dr. Roy Spencer her.

Men ekstremvær av alle typer er allerede blitt en del av en internasjonal politisk kampanje mot President Trump og hans faktabaserte klimapolitikk.

Klimakirkemøte i San Francisco
Også i uken som gikk var det stor ståhei med et omfattende klimamøte i California hvor guvernør Brown både tar sikte på å samle opposisjonen mot USAs president, samt å drive med sin egen utenrikspolitikk på klimafeltet. Vi ser i denne forbindelse at også i Dagbladet mener man nå at minst en orkan er blir forverret av Trumps klimapolitikk, At dette møtet har tilnærmet null sjanse for å påvirke USAs klimapolitikk eller det kommende klimatoppmøtet i Polen i desember, er selvsagt ikke noe mediene vil innrømme.

Tatt i betraktning at man i Obama-administrasjonen mente at deres klimapolitikk ville føre til en temperaturreduksjon på bare 0,01 grader og dette først i 2030, så vil de aller fleste rasjonelt tenkende personer være noe skeptiske både til Dagbladet og de klimatroende som deltar på dette møtet. I forbifarten noterer vi oss at klimaindustrien i sin klimanytale har stadig nye ord: klima-kriminell er siste tilvekst. Ordet passer aldeles utmerket på dem selv.

«Global Climate Action Summit» er det formelle navnet på ukens seanse i San Francisco, 12.-14. september. Her møtes de troende: investorer, bedriftsledere, sivilsamfunn, urfolk, ordførere, guvernører, statsledere og ministere. Etter sigende skal det være 3500 deltagere.

Dette Klimakirkemøtet blir selvsagt sponset av Norge, og Elvestuen (offisielt foto til venstre) som er minister med ansvar for miljø, godvær og klimaendringer kan få en plass i solen i celebert selskap. For sikkerhets skyld har regjeringen postet en pressemelding på sine hjemmesider, hvor man behørlig unnlater å nevne hvor mye penger som går med.

Det er bevilget 25 millioner til dette møtet, og i tillegg kommer de omfattende kostnadene ved å sende Norges delegasjon til California. Elvestuens delegasjon utgjør 11 personer, og i tillegg skal byrådsleder Raymond Johanson i Oslo ta seg en svipptur sammen med 4 medarbeidere.

Dr. Tim Ball oppsummerer
(Red.anm. tillegg, 17. sept kl 0145) For få timer siden kom denne glimrende oppsummeringen på WUWT, med flere interessante momenter, bl.a forsikringsselskapenes delaktighet i klimabedrageriet og NOAAs tendens til å overdrive vindhastinghet og dermed orkankategori fordi det gir mer medieoppmerksomhet.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier