Det er SOLA som styrer klimaet

Global temperatur oktober 2019

Vi har temperaturdata for oktober fra UAH ved Dr. Roy Spencer. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for oktober viser med +0,46 C liten endring fra august. Pausen eller opphøret i signifikant global oppvarming som er beskrevet i FNs klimapanels siste hovedrapport fra 2014 er fortsatt reell. Vi viser til januar måned for informasjon om hvordan FNs klimapanel redefinerer hvordan man beregner klimaet. For informasjon om værfenomenet ENSO (El Niño og La Niña), se Klimanytt120.

UAH temperaturdata fra troposfæren

(Redigert her og i ingressen kl 0110 2. nov) UAH står for «University of Alabama Huntsville», som publiserer månedlig avvik fra et gjennomsnitt av global temperatur for referanseperioden 1981-2010. Oktober 2019 har med (+0,46 C) landet på omtrent samme temperatur som august (+0,38 C) etter en kraftig nedgang siden tidlig i 2016. Det er intet nytt vedrørende mulige feil i dataene for de forrige månedene, som opplyst av Dr. Spencer på hans blogg.

Regionale data er ikke kalkulert som i tidligere måneder når dette skrives, men du kan finne rådataene her. (Oppdatert 7. november).

 • Nordlige halvkule er 0,64 o C nå, fra 0,64 C forrige mnd.
 • Sydlige halvkule kraftig ned til 0,27 o C nå, fra 0,59 o C forrige mnd.
 • Tropene kraftig ned til 0,30 C nå, fra 0,60 C forrige mnd.
 • USA48 kraftig ned til -0,03 C nå, fra 1,14 C forrige mnd.
 • Arktis opp til 0,99 C nå, fra 0,75 C forrige mnd.
 • Australia ned til 0,50 C nå, fra 0,57 C forrige mnd.

Oktober er kald både her og der

Regionalt var det kaldt både her i Norge og andre steder. Blant annet har NTB-redaksjonen gjort noe så uvanlig som å lage en melding hvor det fremgår at det var kaldere enn vanlig i oktober, etter at meteorologisk Institutt har kalkulert seg fram til en oktobertemperatur 1,4 grader under normalen for Norge. Vanligvis leter NTB med lys og lykte etter varmerekorder og sender jevnlig ut meldinger om dette, eller de bringer til torgs tilsvarende oppspinn om smeltende havis eller isbreer, eller noen av de andre forslitte klimaskremslene.

Også i Colorado, USA er det kaldt, en 102 år gammel kulderekord i Pueblo er knust og Denver har kraftig med snø som har påvirket mer enn 800 flyavganger.

Mens det går mot vinter i nord, så er våren i anmarsj på den sydlige halvkule. Her Argentina og Uruguay som i oktober opplevde en måned med temperaturer opptil 20 grader kaldere enn normalt.

Det er nesten vår i Argentina og Uruguay.

Krise for årets klimakirkemøte

Årets toppmøte (COP25 for de troende) skulle ha funnet sted i Chile fra 3. desember, etter opprinnelig å ha blitt flyttet fra Brasil hvor regjeringen ikke ønsket å holde på med denne typen uredelig klimapolitikk. Chile har lenge vært foregangslandet i Latin-Amerika når det gjelder dyre klimatiltak basert på den politisk korrekte klimapolitikk, men den siste runden med nye klimaavgifter ble for mye for befolkningen i landet. Både i Chile og i Norge er klimatiltakene en gigantisk overføring av velstand fra den fattigste til den rikeste delen av befolkningen.

Kollektivtrafikk (tog, metro, buss) skulle gå over til fornybar energi, altså sol og vind, og siden dette er vesentlig dyrere energi så kom det en kraftig takstøkning for å dekke denne unødvendige kostnaden. Det førte til et blodig opprør med brannstiftelser og et tyvetalls døde så langt. Hæren patruljerer gatene uten at opprøret ser ut til å avta, og landets regjering har derfor avlyst årets klimamøte. Dermed var julekvelden i fare for de troende og for presteskap og barneprofet ble det en kraftig nedtur.

Spania (Madrid) har meldt seg frivillig til å overta det fysiske arrangementet ifølge BBC, mens Chiles grønneste politikere fortsatt skal ha selve møteledelsen ifølge en anbefaling fra Chile. Dette er en arbeidsdeling som er kjent fra før.

En beslutning vil bli tatt i løpet av neste uke. Det er egentlig Latin-Amerika som skal ha årets konferanse ifølge FN-reglene, men det er nesten bare EU-land igjen på listen over villige arrangører.

Intet tyder på at FNs klimapanel forholder seg seriøst til klima-Raymonds ønske om Oslo som alternativ arrangør for klimakirkemøtet. Dermed kan skattebetalerne i Norge slippe belastningen med hundrevis av millioner brukt på å være vertskap for klimakirkemøter. COP24 i Katovice hadde ca 20 000 deltagere, i år var det ventet opptil 25 000.

Ingen av deltagerne bruker egne penger på disse møtene, absolutt alt er finansiert med dine penger over statsbudsjettet. Det kan altså ikke bli mer bukk og havresekk enn dette.

Abonner på Klimanytt:

Kategorier

10 kommentarer

 1. 《Nordlige halvkule til 0,xx o C nå, fra 0,38 o C forrige mnd..》

  Uinteressant med disse 0,xx gradene.

  Kanskje fikse det?

 2. Geir Aaslid, det ser ut som du har sittet litt i andre tanker da du skrev de første linjene i denne teksten. Regner med det skal stå + 46 grader C for oktober og ikke + 61 grader m.m. Ellers takk for fin opplysningsvirksomhet du driver med.

  (Moderator: takk for korrektur, det er nå rettet)

 3. Hei det ser ut som teksten fra September er feilaktig kommet med i starten?

  (Moderator: takk for korrektur, det er nå rettet)

  1. Det var +0.61 i september og +0,46 i oktober. Endringen er betydelig, men så vidt jeg vet var september spesiell, så august er kanskje mer relevant å sammenligne med.

 4. Er dette riktig at en Dr.Mann har bløffet og blitt dømt i USA også dokument forfalsket Nobelprisutvalget sier at han ikke ble tildelt Nobelprisen, og at han forfalsket sitt falske dokument.

  “1) Michael Mann har aldri blitt tildelt Nobels fredspris.

  2) Han fikk ikke noe personlig sertifikat. Han har tatt vitnemålet som ble tildelt i 2007 til det mellomstatlige panelet for klimaendringer (og til Al Gore) og laget sin egen tekst under dette autentiske utseende vitnemålet.

  3) Teksten under vitnemålet er helt hans egen. Vi utstedte bare vitnemålet til IPCC som sådan. Ingen personer på IPCC-siden fikk noe i 2007. ”

  Er dette riktig eller ren bløff?

  1. Det er korrekt at Dr Mann og en rekke andre forskere fra FNs Klimapanel har laget en falsk plakat som de har benyttet i reklameøyemed, hvor det fremgår at de er personlige mottagere av Nobels fredspris. Nobelinstituttet har sendt ut et offisielt dementi på dette. Dette er ikke noe man er «dømt» for, men det er ikke forenlig med redelig oppførsel.

   Her er noe omtale av dette:
   https://wattsupwiththat.com/2014/10/14/michael-mann-loses-the-nobel-prize-again/

   1. Ingen tvil om at Mann ikke har fått Nobelprisen, nei.

    Men her var det en serie sterke, udokumenterte påstander:


    Dr Mann …. har laget en falsk plakat
    .. det fremgår at de er personlige mottagere av Nobels fredspris
    Nobelinstituttet har sendt ut et offisielt dementi på dette.

    Kan jeg be om dokumentasjon?

    Inntil det foreligger, forholder jeg meg til det google forteller:

    IPCC laget en plakat der de takket medarbeidere for å ha bidratt til prisen.
    (Man kan gjerne spørre om IPCC burde brukt tiden på noe bedre. Eller om det var uklokt. Eller om IPCC hadde rettigheter til å bruke Nobeldiplomet slik. osv.)

    Mann har vist den, og til og med referert til det i en rettsak.
    På internett finner man – udokumentert – at Lundestad i en epost har bekreftet det alle vet: Mann har ikke fått nobelprisen, verken fredsprisen eller en faglig pris.

    1. Kjenner ikke til plakaten, men det er velkjent at IPCC-støttende forskere ved foredrag ble presentert som Nobelprisvinner. Mann benyttet vel noe liknende ved presentasjon av seg selv knyttet til en rettsak (?) eller lignende. Åpenbart nok i omfang til at Lundestad rykket ut ved henvendelse.
     Det føyer seg jo inn i IPCC-leirens overdrevne presentasjoner av sine forskere – og all elendigheten fra CO2

  2. Det var ikke Mann som ble saksøkt, men omvendt.

   Etter å ha møtt en del kritikk, så gikk Mann til injuriesøksmål mot Dr Tim Ball.

   Saken endte med tap fordi Mann ikke så seg tjent med å hoste opp rådataene bak sin lille hockeygraf.

   https://wattsupwiththat.com/2019/08/22/breaking-dr-tim-ball-wins-michaelemann-lawsuit-mann-has-to-pay/

   Det siste jeg hørte var at Mann tenkte å anke saken, så det betyr kanskje at vi endelig får tilgang til dataene bak grafen hans.

   (Moderator: Vi gjør oppmerksom på at alle kommentarer skal postes med både fornavn og etternavn)

Kommentarer er stengt.