Det er SOLA som styrer klimaet

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Åpent møte, Bekkestua

16. november 2021 @ 19:00 20:30

Økt CO2 og drivhuseffekten. Klimahysteri – ikke klimakrise. Ved tidl. forskningsdirektør og professor Ole Henrik Ellestad.

Hvorfor er det ingen klimakrise? Hvorfor er COen svak drivhusgass? Hvorfor observeres ikke den markante forsterkningseffekten fra vanndamp som IPCCs beregningsmodeller legger til grunn? Hvorfor er drivhuseffekten av metan, ozon og lystgass meget liten?  Hvordan kan vi vite at IPCCs beregningsmodeller gir feil resultater? Hvorfor blir det ikke noe ‘tipping point’ og ‘het klode’ fra økt CO2 på vår planet Tellus?

Dette er noen av de sentrale spørsmål om drivhuseffekten. Svarene viser også hvorfor årets tildeling av Nobelprisen i fysikk var faglig sett merkverdig. De første teorier kom for et par hundre år siden. Målinger som viser liten effekt kom for 160 år siden og er gradvis blitt supplert med teorier, eksperimenter, observasjoner og beregninger. Men det formidles ikke til lekfolk av politikere, medier og de øvrige av IPCCs støttespillere.

Når effektene av økning av drivhusgasser er små blir også følgeeffektene små – som ekstremvær som ifølge IPCC-rapportene i 2012 og 2013/14 vil bli dominert av naturlige variasjoner de neste 20-30 år.

Ole Henrik Ellestad er utdannet ved Kjemisk institutt, Universitetet i Oslo innen infrarød stråling og molekyler og har arbeidet med dette i tre utenlandske og to norske forskningslaboratorier. Videre har han vært  forskningsdirektør ved Senter for industriforskning og professor II (kjemi) ved Universitetet i Oslo, leder for Norsk Regnesentral og Områdedirektør for vitenskap og teknologi ved universiteter og høyskoler i Forskningsrådet. Han var leder for Klimarealistene 2012-2015, er redaktør for Klimanytt og leder av Klimarealistenes vitenskapelige råd.