Det er SOLA som styrer klimaet

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

En reise i statistikk – fra vær til klima

15. juni 2021 @ 19:00 21:00

Gratis

Foredrag ved Ole Østlid

Når vi snakker om klimaendringer mener vi hvordan været endrer seg over tid. Det kan være endringer gjennom år, et tiår eller lenger. Offisielle temperaturmålinger er gjort i Norge (Oslo) siden 1840. For 30-årsperioder lages det gjennmsnitt som kalles klimanormal for hver dag i året. Den forrige normalen var fra 1961-1990. Den er nå erstattet med normalen for årene 1991-2020.

Ved å sammenlikne normaler tilbake i tid kan vi fortelle om det har blitt varmere, og når i løpet av året det har blitt varmere. Østlid vil vise endringer i klimanormaler over 300 år.

Ole Østlid er siviløkonom,, utdannet ved Handelshøyskolen BI. Han driver nettstedet værstat.no, hvor han viser egne statistiske analyser av klimaet i Norge og Norden. Nettsiden har som mål å formidle værstatistikk på en så nøytral måte som mulig, for å motvirke informasjon i media som er både «sensasjonspreget og nærsynt». Han mener at både hersketeknikker og avvisning skygger for en god klimadebatt. Østlid har med bakgrunn i statistikk påvist flere feil i påstander publisert i større medier og offentlige organer.

Merk at møtet på grunn av koronasituasjonen kan bli avlyst på kort varsel. Det kreves forhåndspåmelding, til Arild E Johansen: arildeugen@me.com

Asker og Bærum

901 21 983

View Arrangør Website

Bekkestua bibliotek

Gamle Ringeriksvei 44
Bekkestua, 1357 Norge
+ Google-kart