Velkommen

Velkommen til Klimarealistenes nye web side
Klimaskeptikernes hovedarena er Internett med en rekke gode internasjonale nettsteder der informative artikler og debattinnlegg slipper til. I de større papiraviser og deres nettsteder er det få muligheter. Jeg har i papirutgaver lest én informativ klimaartikkel skrevet av en skeptiker i tillegg til den jeg selv skrev sammen med to andre professorer (Dagbladet 31.01.2009) de siste 5 årene. Vi slipper som regel, men ikke alltid, til i debattene i henhold til reglene i Pressens faglige utvalg når vi er angrepet, og det kommer noen små epistler fra tid til annen. På nettsidene er det som regel adgang til debattinnlegg.

Samtidig ser vi at IPCC-tilhengerne til stadighet boltrer seg uimotsagt. Når IPCC i sine rapporter har «destillert» bidragene fra forskerne til dem som støtter opp om menneskeskapt oppvarming, blir IPCCs konklusjoner i media ytterligere børset opp ukritisk av representanter for miljøorganisasjoner og de ivrigste politikerne. Derfor kan NRK sette scenen i debatten med at 2013-rapporten var den mest alarmerende IPCC-rapporten , mens den i realiteten var et tilbaketog fra 2007-rapporten. Og når IPCC i 2012 kom med konklusjonen om at ekstremvær ville bli dominert av naturlige variasjoner de neste 20-30 år får man i de påfølgende år en ensidig fokusering på at alle effekter er menneskeskapte, ledet an av Aftenposten.

Og om utflatingen av global middeltemperatur som har vart siste 18 år mens CO2-utslippet stiger, formidles ukritisk at dette er alt for kort tid. Men i neste utgave er én eller noen måneders varme et bevis på at den er menneskeskapt. Og mange som vet bedre er tause f.eks om den Nordatlantiske oscillasjonen (NAO) som gir kjente vær- og klimamønstre i Europa og deler av Nord-Amerika. I skrivende stund dumper det ned en melding om en av de mer fremtredende norske professorer innen IPCC-leiren som til Dagens Næringsliv uttaler at det har ikke vært så varmt i Bergen (en dag!) siden Vikingtiden – og det er menneskeskapt. Mens dette nettopp kan vise at dagens varmeperiode er del av en kjent naturlig 1000-års syklus.

Det er i denne situasjonen Klimarealistene har satset på å lage en ny nettside som skal være informativ om klima og gi debattmuligheter i tillegg til de tidligere funksjoner som arkiv og ulike opplysninger. De nye funksjoner vil bli regelmessige innlegg og muligheter til å debattere disse på en saklig måte.

Alle som vil bidra konstruktivt er velkomne. Vi vil også invitere fagfolk fra ulike faglige ståsteder til å presentere informasjon om spesifikke tema. Men vi har erfart at de såkalte «nettrollenes» bidrag har til hensikt å gjøre bloggene uinteressante ved tøysete innlegg, lite relevante argumenter og personangrep i stedet for sak. Vi vil derfor fjerne debattinnlegg som overskrider grensene og eventuelt anmode om reviderte innlegg.

En viktig del av våre innlegg vil være å kommentere større, ensidige artikler i media – på mange måter presentere de motinnleggene som media selv avviser – og på den måten bringe relevante fakta «til torgs» mens saken er aktuell.

Vi håper at den nye weben vil engasjere og berike debatten og ikke minst kunne informere om hele bredden av den internasjonale forskning om naturlige variasjoner.

Klimarealistene ønsker alle velkommen til våre nettsider og håper at vi kan realisere våre mål til glede for lesere og aktive bidragsytere.

Ole Henrik Ellestad
Styreleder Klimarealistene
Oslo 4.desember 2014

6 thoughts on “Velkommen

 1. Klimamyter Fakta: Denne temperaturen har, innenfor feilmarginen, ikke steget siden 1995 og sunket siden 2002 til tross for en økning i atmosfærisk CO2 på 8% siden 1995.

  Kunne noen gi meg bakgrunnsmaterialet her, grafer, …?

  • Jeg vil tro at det er ment som ufarlig for forbrukerne, alså at innholdet ikke tar skade av nitrogenet eller karbindioksyden. Det er tross alt mat artikkelen handler om.

   • Joda, men morsomt er det lell, ettersom man bevisst unngår “CO2” for å ikke skremme. “karbondioksid” høres mye mer ufarlig i dagens mediedekning.

 2. Den 21.12.2015 betalte jeg inn kr 300 til den kontoen som er oppgitt. Men jeg kan ikke se at jeg har mottatt noen bekreftelse på medlemskapet. Kan dere sjekke dette?
  Mvh Otto Støver
  Støverveien 20
  8030 Bodø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.