Velkommen til Klimarealistenes nye web side

Klimaskeptikernes hovedarena er Internett med en rekke gode internasjonale nettsteder der informative artikler og debattinnlegg slipper til. I de større papiraviser og deres nettsteder er det få muligheter. Jeg har i papirutgaver lest én informativ klimaartikkel skrevet av en skeptiker i tillegg til den jeg selv skrev sammen med to andre professorer (Dagbladet 31.01.2009) de siste 5 årene. Vi slipper som regel, men ikke alltid, til i debattene i henhold til reglene i Pressens faglige utvalg når vi er angrepet, og det kommer noen små epistler fra tid til annen. På nettsidene er det som regel adgang til debattinnlegg.

Samtidig ser vi at IPCC-tilhengerne til stadighet boltrer seg uimotsagt. Når IPCC i sine rapporter har «destillert» bidragene fra forskerne til dem som støtter opp om menneskeskapt oppvarming, blir IPCCs konklusjoner i media ytterligere børset opp ukritisk av representanter for miljøorganisasjoner og de ivrigste politikerne. Derfor kan NRK sette scenen i debatten med at 2013-rapporten var den mest alarmerende IPCC-rapporten , mens den i realiteten var et tilbaketog fra 2007-rapporten. Og når IPCC i 2012 kom med konklusjonen om at ekstremvær ville bli dominert av naturlige variasjoner de neste 20-30 år får man i de påfølgende år en ensidig fokusering på at alle effekter er menneskeskapte, ledet an av Aftenposten.

Og om utflatingen av global middeltemperatur som har vart siste 18 år mens CO2-utslippet stiger, formidles ukritisk at dette er alt for kort tid. Men i neste utgave er én eller noen måneders varme et bevis på at den er menneskeskapt. Og mange som vet bedre er tause f.eks om den Nordatlantiske oscillasjonen (NAO) som gir kjente vær- og klimamønstre i Europa og deler av Nord-Amerika. I skrivende stund dumper det ned en melding om en av de mer fremtredende norske professorer innen IPCC-leiren som til Dagens Næringsliv uttaler at det har ikke vært så varmt i Bergen (en dag!) siden Vikingtiden – og det er menneskeskapt. Mens dette nettopp kan vise at dagens varmeperiode er del av en kjent naturlig 1000-års syklus.

Det er i denne situasjonen Klimarealistene har satset på å lage en ny nettside som skal være informativ om klima og gi debattmuligheter i tillegg til de tidligere funksjoner som arkiv og ulike opplysninger. De nye funksjoner vil bli regelmessige innlegg og muligheter til å debattere disse på en saklig måte.

Alle som vil bidra konstruktivt er velkomne. Vi vil også invitere fagfolk fra ulike faglige ståsteder til å presentere informasjon om spesifikke tema. Men vi har erfart at de såkalte «nettrollenes» bidrag har til hensikt å gjøre bloggene uinteressante ved tøysete innlegg, lite relevante argumenter og personangrep i stedet for sak. Vi vil derfor fjerne debattinnlegg som overskrider grensene og eventuelt anmode om reviderte innlegg.

En viktig del av våre innlegg vil være å kommentere større, ensidige artikler i media – på mange måter presentere de motinnleggene som media selv avviser – og på den måten bringe relevante fakta «til torgs» mens saken er aktuell.

Vi håper at den nye weben vil engasjere og berike debatten og ikke minst kunne informere om hele bredden av den internasjonale forskning om naturlige variasjoner.

Klimarealistene ønsker alle velkommen til våre nettsider og håper at vi kan realisere våre mål til glede for lesere og aktive bidragsytere.

Ole Henrik Ellestad
Styreleder Klimarealistene
Oslo 4.desember 2014

12 kommentarer

 1. Heisann. Jeg forandret på wikipedia en svært negativt vinklet omtale av klimarealistene, men måtte ett par ganger redigere da det ikke ble godtatt. Ett sentralt punkt etter min mening er å forandre utsagnet : «klimarealistenes syn, at solen er den dominerende klimadriveren» til : klimarealistenes syn at NATUREN er den dominerende klimadriveren «.
  Dette er etter min mening viktig og jeg ber om at klimarealistene ber wikipedia om å forandre dette da jeg ikke fikk tillatelse.
  mvh

 2. Takket være innlegg av Trond Vivelstad ble jeg oppmerksom på KR. Om mulig vil jeg gjerne bli medlem. Har lest litt av innleggene her, og finner det utrolig interessant, og troverdig. Det er jo så mye løgn og «hjernevasking» i media at en ikke kan tro på noe der lenger.
  Har et par kjente som også mener som meg, men vi blir bare hånet fordi vi ikke «tror» på det politisk korrekte.
  Jeg og min kone driver ei fjellstue, Femund Fjellstue i Engerdal kommune, og det ville vært en glede å kunne invitere noen hit på et seminar for litt motvekt til all løgn vi serveres. Her er et fint og usjenert sted for møter og treff.
  Se våre hjemmesider http://www.femundfjellstue.no eller face book Femund Fjellstue.

 3. Hei, er det mulig å få tak i statestikk over gjennomsnittstemperaturer fra om lag forrige århundreskiftet og fram til i dag?

 4. Ms Christiana Figueres. Executive Secretary of the UN Framework Convention on Climatechange openly stated in 2015 that “ THE GOAL WAS TO OVERTURN CAPITALISM” I denne uttalelsen ligger det en erkjennelse av av det politiske grunnlaget for FN”s klimapanels virksomhet. Den okonomiske utviklingsmodellen som vestige sivilisasjoner har utviklet og som har lagt grunnen for velstandsutviklingen siden den industrielle revolusjon skal skrotes og erstattes med noe annet. Det er Ikke klimaendringene som hovedsaken for “UN Convention on Climatechange”. Skal man ta erkjennelsen alvorlig er “klimakatastrofen”bare er virkemiddel i kampen mot vaar sivilisasjon.

 5. Hei, og takk for det dere gjør for å gi oss annen info enn det vi tutes ørene full av hver dag fra aviser og TV. Et spørsmål til dere: Det er en kjent sak at de som forfekter klimaskremsel bevist «overser» den varme perioden som var i 30-tallet. Bl.a. nevner de absolutt ikke at Aftenposten skrev om isfrie fjorder på Svalbard på den tiden. Mitt spørsmål er derfor: Finnes det forskjeller på data mellom nåtid og 30-tallet? (Temp, co2, issmelting, solflekk aktivitet , havstrømmer, m.m.) Selv er jeg pensjonert geolog som prøver å følge med, men blir skuffet over avisers og TV`s knefall for klima skremslene. Det skremmer meg at disse mediene er vanlige folks eneste kilder til innsikt.

 6. Hei. Jeg har sett presentasjonen av Valentina Zharkova. Jeg registrerer at oppsummeringskurven som skal vise et tidsspenn på 100 000 år ikke vises. Har det vært gjort forsøk på å få tak i denne kurven?

  Hilsen ivrig leser og tilhenger av klimarealistene

 7. Klimamyter Fakta: Denne temperaturen har, innenfor feilmarginen, ikke steget siden 1995 og sunket siden 2002 til tross for en økning i atmosfærisk CO2 på 8% siden 1995.

  Kunne noen gi meg bakgrunnsmaterialet her, grafer, …?

  1. Jeg vil tro at det er ment som ufarlig for forbrukerne, alså at innholdet ikke tar skade av nitrogenet eller karbindioksyden. Det er tross alt mat artikkelen handler om.

   1. Joda, men morsomt er det lell, ettersom man bevisst unngår «CO2» for å ikke skremme. «karbondioksid» høres mye mer ufarlig i dagens mediedekning.

 8. Den 21.12.2015 betalte jeg inn kr 300 til den kontoen som er oppgitt. Men jeg kan ikke se at jeg har mottatt noen bekreftelse på medlemskapet. Kan dere sjekke dette?
  Mvh Otto Støver
  Støverveien 20
  8030 Bodø

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.